Miskolci Egyetem

2021.11.18. 17:30

Remélik, híd lesz a szövetség a munkaerőpiac és az egyetem között

Olyan hely legyen az egyetem, ahol jó dolgozni és tanulni is, ezért építik a HR-stratégiát.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

A Miskolci Egyetem és a Humán Szakemberek Országos Szövetsége az oktatás és a kutatás területére egyaránt kiterjedő együttműködési megállapodást írt alá kedden délelőtt az egyetem szenátusi termében. A miskolci campus lett a hatodik az országos szövetség egyetemi partnerei sorában.

Az egyetemük széles körű kapcsolatrendszerrel rendelkezik, meglévő kapcsolataikat erősítik, és újakat is próbálnak létrehozni – mondta dr. Horváth Zita rektor.

Olyan együttműködési megállapodásokat kötnek, amik segítik az egyetem regionálistudásközpont- és humánerőforrás-fejlesztő szerepét ebben a régióban. Ennek egyik szegmense, hogy a hallgatóknak biztosítanak gyakorlati helyeket. Illetve próbálnak megtenni mindent azért, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik itt helyben az értelmiség utánpótlásaként tudják a munkaerőpiac különböző rétegeit támogatni és segíteni.

„Ez a megállapodás kicsit talán más, mint az eddigiek, mert a szövetség nem egy, hanem több szervezetet foglal magába” – emelte ki az egyetem rektora.

A megállapodás célja, hogy a megújítást, modellváltást szolgálja, magasabb szintre emelje a HR-szakmát. Abban gondolkodnak, hogyan tudják megtartani a kollégákat, életpályamodellt építenek, jövőképet vázolnak.

„Fontos, hogy jó legyen a Miskolci Egyetemen dolgozni, ne csak kiváló képzőhely legyen, hanem kiemelkedő munkahely is” – hangsúlyozta a rektor.

Jó az egyetemi közösségnek

Ha motivált, jó hangulatú kollégák között mozognak a campuson, akkor a diákok is jobban érzik magukat. Olyan inspiratív környezetet szeretnének teremteni számukra, ami miatt vonzóvá válnak, és ezt a hírt viszik a világba a Miskolci Egyetemről. A Gazdaságtudományi Karon van olyan képzés, ahol HR-szakembereket oktatnak. Azt remélik, hogy híd lesz a szövetség a munkaerőpiac és az egyetem között, tehát segíthet elhelyezkedni is a fiataloknak. Több magyarországi egyetem összefogásában – beleértve a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karát is – elindítottak egy a koronavírus hatását elemző HR-kutatást.

„Jelenleg kétezer szervezet van a kutatási bázisban” – tudatta dr. Poór József, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnöke. Egy másik kutatás is zajlik, amelyben a Miskolci Egyetem benne van, a „Kilábalás kutatás”. Eddig nem volt annak gyakorlata, hogy a felsőoktatás gyakorlati célú kutatások céljából összefog – hangoztatta az elnök. Hozzátette: a szövetség miskolci klubja régóta jól működik, ezért is fontos ez a mostani megállapodás. A jövőt illetően nem remél azonnali változást, apró lépésekben látja az együttműködést.

(A borítóképen: Dr. Horváth Zita és dr. Poór József az aláíráson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában