távhőrendszer

2021.11.11. 09:24

Helyreállt a miskolci geotermikus rendszer működése

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A PannErgy Nyrt. ismét a Budapesti Értéktőzsde honlapján tájékoztatja csütörtök reggel a tőkepiaci szereplőket, hogy a Miskolci Geotermikus Létesítményében november 2-án fellépett, és a társaság által ezt követően nyilvánosságra hozott üzemzavarral kapcsolatos lényegi javítási munkálatok a geotermikus hőtermelés tekintetében sikeresen befejeződtek.

„A geotermikus hőbetáplálás a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. távhőrendszeréhez a megfelelő tesztüzemet követően a mai naptól teljes kapacitással rendelkezésre áll. Az üzemzavar – elsősorban termeléskiesésből származó – EBITDA hatása megközelítőleg 30 millió forint csökkenés. A Társaság a 2021-es évre vonatkozó EBITDA terveivel megegyező várakozását mégsem módosítja, tekintettel arra, hogy az üzemzavar miatt elszenvedett EBITDA kiesés mértéke az éves terv csupán megközelítőleg 1%-a, ami az év hátralevő időszakában kedvező időjárási körülmények közt mérsékelhető. Az üzemzavar felszámolásával kapcsolatban felmerült javítási és beruházási munkálatok a folyó év tervezett ilyen jellegű költségvetése és beruházási programja keretein belül végrehajthatók voltak” – írta tájékoztatójában a társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában