Templomszentelés

2021.11.20. 12:58

Áldást kértek a felújított templomra

Ebből az alkalomból mindenkit szeretettel vártak a szombat délelőtt megtartott hálaadó istentiszteletre.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

Hálaadó istentiszteletet tartottak Hernádkakon, a református templomban szombaton. A templom felújítás nemrégiben fejeződött be. A kivitelezést Mike Martin, a gyülekezet lelkipásztora mutatta be, pédikációjában áldást kért a megújult templomra és a hívekre.

Az istentiszteleten részt vettek a történelmi egyházak elöljárói, felekezetek vezetői. A térség országgyűlési képviselője nem tudott jelen lenni, de levélben köszöntötte a jelenlévőket. Gondolatait Tirk Tamás, Hernádkak polgármestere tolmácsolta.

 

Ünnepeljünk együtt, adjunk hálát együtt a megújult templomért ⛪️Istennek 🙏

– olvasható Hernádkak Református Egyházközségének közösségi oldalán.

Ezúttal nem képviselői minőségében, hanem édesanyaként és reformátusként mondott köszönetet Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő, azért, hogy a gyülekezet befogadta a fiát lelkipásztorának.

A szeretet és elfogadás, az összefogás fontosságát hangsúlyozta Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke a megújult templom falai között.A beruházás jelentős kormányzati támogatásból és a hívek, településen élők összefogásából – mintegy 135 millió forintból – valósult meg.

(Fotók: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában