támadás

2021.11.05. 11:30

Folyik az eljárás a Fidesz-KDNP aktivistáira támadó férfi ellen

Közösség tagja elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy miskolci férfival szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság, tudtuk meg.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ahogy beszámoltunk már róla, október 12-én épphogy ki tudtak menekülni egy miskolci lépcsőházból a hátsó bejáraton a Fidesz–KDNP aláírásgyűjtői, miután egy agresszív lakó kést rántva fenyegette őket.

Úgy tudjuk az aktivisták bekopogtak a lakásba, az ajtót nyitó férfi pedig előbb a Fideszt, majd az aktivistákat becsmérelte magából kikelve. Ezt követően a lakásba visszalépett és egy húsz centis késsel jelent meg, amellyel hadonászni kezdett és halálosan megfenyegette az aktivistákat, akik ekkor elmenekültek.

A miskolci Fidesz–KDNP frakció nevében Hollósy András frakciószóvivő az eset után azt írta: „Frakciónk elítél minden erőszakos fellépést és cselekményt! Elítélünk mindennemű provokációt, ami a tisztességes, munkájukat végző emberek ellen irányul a kampányidőszakban és azon túl is! Kérjük a jóérzésű miskolciakat, hogy ne üljenek fel az agresszív provokációknak és a nemtelen támadásoknak. Hisszük, hogy politikai oldaltól függetlenül csak a jó szó és a békés hangnem vihet előre.”

A Btk. szerint közösség tagja elleni erőszak „Aki más valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen, bűntett: 3 év”. Ha valaki fegyveresen, felfegyverkezve követi el ezt a cselekményt, akkor akár 8 év büntetést is kaphat a tettéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában