konferencia

2021.11.16. 11:30

Félmilliárdos esélyteremtő projektet valósítottak meg a megyénkben (videóval)

„Esélyek, utak, lehetőségek” címmel konferenciát tartott a Miskolci Tankerületi Központ, a köznevelés esélyteremtő szerepének erősítését célzó pályázatuk lezárásaként és értékeléseként kedden a lillafüredi Palota Szállóban.

Fotó: Bujdos Tibor

Az eseményen felszólalt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és dr. Kiss János miniszterelnöki biztos is, akik méltatták a végéhez közeledő, 48 hónap időtartamot átfogó, 500 millió forint Európai Uniós támogatásból megvalósuló projektet, amelynek legfontosabb célja a pedagógiai szakszolgálatok és a sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézmények szakmai fejlesztésének támogatása, a családok kompetenciáinak erősítése, a társadalmi elfogadás elősegítése volt.

Fotó: Bujdos Tibor

Dr. László István tankerületi igazgató az esemény házigazdája ismertette a mögöttük lévő négy év legfontosabb sarokköveit, eredményeit, hogy miben sikerült jelentős előrelépéseket elérni és hol van még szükség további erőfeszítésekre.

A konferencián több érdekes előadás is elhangzott, többek között a katolikus lelkipásztor és mentálhigiénés szakember, Pál Feri is beszélt arról, a megyéből összegyűlt mintegy százhúsz résztvevőnek, hogyan segítsünk magunknak és másoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában