átadó

2021.11.04. 18:14

Elkészült a tarcali körforgalom

Várva várt műtárgy átadására került sor csütörtökön, a 37. és 38. számú. főutak csatlakozásában – „tarcali” körforgalom, a Sárga Borháznál – elkészült a kiszélesítésre kerülő úttal együtt épített körforgalmi csomópont.

Fotó: Vajda János

Az átadásról és a további kivitelezési munkákról Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, valamint Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese tartott sajtótájékoztatót a helyszínen.

A megépülő egysávos, négyágú körforgalommal biztonságosabbá válik a közlekedés, mivel jelentősen csökken a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának veszélye.

A projekt kivitelezésének költsége nettó 742 millió forint, mely a Kiemelt Társadalmi Igényeken alapuló közútfejlesztési (TIK) program keretében, hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában