Alapkőletétel

2021.11.03. 17:06

Elhelyezték a Szeleta Park Látogatóközpont alapkövét

A Bükk keleti kapujában, a Herman Ottó Emlékpark helyén épül meg a Bükki Nemzeti Park Szeleta Park Látogatóközpontja a Széchenyi 2020 program keretében 2,2 milliárd forintos uniós és állami beruházás keretében.

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szinay Attila közigazgatási államtitkár, Rácz András környezetügyért felelõs államtitkár Kalmár László, a kivitelezõ FK-Raszter Zrt. mûszaki igazgatója és Orosz Eszter, a MIDMAR Nonprofit Kft. ügyvezetõje (b-j)

Fotó: Vajda János

A létesítmény alapkövét ma helyezték el. Rácz András, az agrártárca környezetügyért felelős államtitkára azt mondta, a nemzeti parkoknak 2021 a beruházások éve volt: harminc fejlesztés fejeződött be 8,7 milliárd forint értékben. Hozzátette: az elmúlt évtized a beruházások évtizede volt, mintegy kétszáz projektre, a természeti környezet javítására, fejlesztésére 80 milliárd forintot fordítottak. Szólt arról, hogy a beruházást a kormány 800 millió forinttal támogatja.

Szinay Attila, a minisztérium közigazgatási államtitkára elmondta, hogy bár 2017-ben jelentették be ennek a projektnek az indítását, forráshiány miatt ez csak most kezdődhet el. A miskolciak, a Bükk szerelmesei, a kirándulók egy olyan vonzó turisztikai központtal gazdagodnak, amely értékekben, élményekben gazdag lesz, ahová érdemes lesz többször visszatérni – tette hozzá. Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója mérföldkőnek nevezte a beruházást a 45 éve alapított nemzeti park életében, mert a központ átadása után a természet védelméért folytatott munkát, a Bükk különleges geológiai sokszínűségét, vízrajzát, gazdag kulturális örökségét interaktív módon, élményszerűen tudják majd bemutatni.

(A borítóképen: Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, Szinay Attila közigazgatási államtitkár, Rácz András környezetügyért felelős államtitkár, Kalmár László, a kivitelező FK-Raszter Zrt. műszaki igazgatója és Orosz Eszter, a MIDMAR Nonprofit Kft. ügyvezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában