Light Friday-akció

2021.11.03. 12:00

Életet menthet a Látni és látszani kampány

A rendőrség kiemelt figyelmet fordít a járművek világítóberendezéseire.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Látni és látszani 2021” kampánya október 25-én kezdődött, és december 10-ig tart. Szeretnék felhívni a figyelmet az őszi időjárás okozta vezetésbiztonsági kihívásokra. Az akció idén is fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra is, hiszen együtt tehetünk a legtöbbet a közlekedés biztonságáért.

A rendőrség a kampány során a forgalomban részt vevők kivilágítására kiemelt figyelmet fordít, de a láthatóság jegyében a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága is fokozottan előtérbe kerül. A javában zajló kampány keretében az ORFK közlekedésbiztonsági Light Friday-akciót hirdetett, amelyhez megyénk is csatlakozik. A Light Friday a Miskolc Plázában – november 5-én – zenés-táncos produkcióval hívja fel a figyelmet, hogy minden, a láthatóság érdekében tett mozdulat az élet fénye. A Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület pedig autósszimulátorral demonstrálja a biztonságos közlekedést.

A Látni és látszani kampány megyei programjának keretében a közlekedési rendőrök december 10-ig Miskolcon, a Testvérvárosok úton található üzemanyagtöltő állomáson várják az érdeklődőket ingyenes, láthatóságot elősegítő közbiztonsági kiegészítőkkel, fényvisszaverő mellényekkel, karpántokkal, kerékpáros villogókkal és matricákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában