Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.11.11. 07:30

Egyértelmű szabályok kellenek a parkoláshoz

20210527 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Parkolóhelyek, parkolás Egerben. Megváltoznak a zónahatárok és a parkolási díjak.

Fotó: Berán Dániel

Felülvizsgálatra szorul a miskolci parkolási rendszer. A témát 2001. november 16- án ajánlotta olvasói figyelmébe az Észak-Magyarország.

A cikk megírásához vezető problémát az okozta, hogy mindenszentekkor is fizetni kellett a parkolásért, miután az hétköznapra esett. Márpedig a közterület-felügyelők az akkori rendelkezéseknek megfelelően hétfőtől szombat kora délutánig ellenőrizték a parkoló autókat. Aki nem fizetett parkolódíjat ezen idő alatt, megbüntették.

Ezt a rendeletet azonban felülvizsgálják – ezzel a közgyűlés ülésén is foglalkoztak már.

A rendelet teljes körű felülvizsgálata nemcsak a munkanap-munkaszüneti nap vonatkozásában vált szükségessé, hanem például a turistaszezon tekintetében is. Az idegenforgalmi szezonban Tapolcán vasárnap a legtöbb az autós turista, vasárnap azonban ott ingyenes a parkolás. A helyi rendeletet differenciálni kell, az élethez igazítva, pontosan kimondva: mikor, hol szabályozza a parkolást – fogalmazott a lapnak az önkormányzat illetékese.

(A borítóképen: Fizetni kell. Kivéve...)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában