veszélyes

2021.11.16. 17:30

Balesetveszélyes, faleveles közterületek Miskolcon

Az időjárás változik, de egyes esetekben a városüzemeltetési problémák maradtak.

Több olvasónk is jelezte, hogy balesetveszélyesek a járdák és a lépcsők városszerte. Vannak, akik azt állítják, hogy nem egyszer csúsztak meg és estek el a falevelek miatt, amelyek beterítik a forgalmasabb járdákat és lépcsőket. A nyirkos idő beköszöntével még veszélyesebbek lettek a gyalogosoknak kijelölt szakaszok.

Napok óta nem is láttam, hogy takarították volna a járdákat

Szabó Erzsébet

Ezt kifogásolta Szabó Erzsébet olvasónk, aki az Avason lakik. „Két kutyám van, naponta többször járunk sétálni, nem egyszer volt, hogy majdnem elestem, mert megcsúsztam a faleveleken” – részletezte az Észak-Magyarországnak. „Kész életveszély. Napok óta nem is láttam, hogy takarították volna a járdákat, legalább a forgalmasabb lépcsőket tisztítanák meg. Utoljára múlt hét elején tapasztaltam azt, hogy gyűjtötték a faleveleket” – emelte ki.

Szabó Péter szintén avasi lakos, arról számolt be, hogy az út mellett hagyott levélkupacok miatt egy autó defektet kapott. „Egy hatalmas durranást hallottam, kiderült, hogy egy járművezető nem látta, hogy hol van a padka széle, és nagy sebességgel ráhajtott, amitől kidurrant a kereke” – osztotta meg a történetet az Északkal.

Szerettük volna megtudni a Városgazdától, hogy mi okozza a problémát, miért nem sikerül számos területen eltakarítani a lehullott faleveleket a városban, azonban nem tartotta fontosnak tájékoztatni az olvasókat.


Kérdéseink a Városgazdához:

– Milyen gyakran takarítják a közterületek járdáit, lépcsőit? Milyen ütemterv szerint?

– Mi az oka annak, hogy egy-egy szakaszt napokig nem takarítanak?

– Van-e elég emberük ezekre a munkákra?

(A borítóképen: Nyáron a gaz volt az úr, most a faleveleké a terep [illusztráció])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában