Úthiba

2021.11.21. 11:30

Balesetveszélyes a két megsüllyedt aknafedő (videóval)

Terelőtábla jelzi az úthibát, de a nagy forgalom rendszeresen torlódást okoz a Petőfi tér irányában.

Fotó: Bujdos Tibor

Több olvasónk – köztük egy taxisofőr – hívta fel figyelmünket egy balesetveszélyes helyzetre Miskolcon, a helyzet 3-4 hónap óta fennáll, azóta nem történt semmi a probléma megoldása érdekében.

Leszűkül az út

A Szentpéteri kapu felől a miskolci belváros irányába közeledvén kétfelé ágazik az út, az egyik a Petőfi tér, a másik a Búza tér felé halad. A Petőfi tér irányában két megsüllyedt aknafedő – úgy egymástól 6-8 méterre – okozza a problémát. Két terelőtáblát helyeztek ki, hogy ne menjenek rájuk az autók. (Tegnap közelebbről is megnéztük, az egyik öntöttvas fedél nem csak megsüllyedt, el is tört, és egy lyuk tátong az aszfalton.)

A terelőtáblák miatt leszűkül az út, ami valóban komoly balesetveszélyt jelenthet már csak azért is, mert szinte mindig, de a reggeli és az esti csúcsforgalomban különösen sokan közlekednek arra, az úthiba pedig megfogja a forgalmat. A rutinosabb vezető simán elkerüli, de nem csak rutinos sofőrök vannak, és nehéz átsorolni a másik sávba. Az pedig még inkább balesetveszélyessé teszi a helyzetet, hogy vannak, akik nem is váltanak sávot, csak megpróbálják kikerülni az aknafedőket.

Önkormányzati útról van szó, így feltettük a kérdést a városházának, hogy tervezi-e, és ha igen, mikor az úthiba javítását. Azonban nem tartották fontosnak tájékoztatni az olvasóinkat.

(A borítóképen: Torlódást okozhat csúcsidőben az úthiba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában