kezdeményezés

2021.11.06. 14:30

Az elhunytak emlékére elültették az „Élet fáit”

A tavasszal kizöldülő fákkal szimbolizálják a járvány után megújuló életet.

Bacsó István

Fotó: Ádám János

A megyei rendőrök is csatlakoztak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezéséhez, hogy fákat ültessenek a Covid-járványban elhunyt rendőrökre, rendvédelmi szakemberekre, egészségügyi szakemberekre, tűzoltókra és a pandémia áldozataira emlékezve.

„Ez a fa jelképes, ahogy nőni fog és utódaink eljönnek ide és megállnak előtte, azt fogja nekik hirdetni, hogy az élet zajlik, fejlődik, és emlékezteti majd őket a Covid-járványban elhunyt hétköznapi hősökre, akik a járvány alatt is helytálltak, tettek azért, hogy másoknak az élete megmeneküljön, jobb legyen. Hogy az élet a járvány alatt is menjen tovább egy normális kerékvágásban” – ismertette az akció hátterét dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány.

Mint elmondta, sajnálatos módon a megyében, a kollégái között is voltak, akik életüket vesztették. A rend­őrök a terepen fokozott veszélynek vannak kitéve.

A szolidaritást hirdeti

Az akció az „Élet fája” elnevezést kapta, a megyénkben lévő rendőrkapitányságok mindegyike egy-egy csemetefát ültet el a saját székhelyén, amelyek a koronavírus elleni küzdelmet, az egymásra figyelést, a megelőzés fontosságát szimbolizálják.

Megyeszékhelyünkön a Miskolci Rendőrkapitányság épülete melletti zöld közterületen ültettek fát: dr. Kiss Attila megyei rendőrfőkapitány és Miskolczi István kapitányságvezető, valamint dr. Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője és Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója közreműködésével kerültek új helyükre a facsemeték. Egy fa a megyei, egy a városi rendőrök nevében hirdeti a jövőben az áldozatokkal való szolidaritást. Zay Adorján kérdésünkre elmondta, hogy az általuk felajánlott csemeték őshonos korai juharfák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában