mobilizálható

2021.11.09. 15:00

Aprítógépet vásároltak, jöhet a zöldhulladék

Magas minőségű, hatékony aprítógépet szerzett be a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás bruttó 75 millió forintért.

A gépet nyílt közbeszerzés útján, a Gördülő Fejlesztési Terv terhére vásárolta meg a társulás, melynek elnöke Mikola Gergely, Encs polgármestere.

Az aprítógép a Zempléni Z.H.K. Nonprofit Kft.-hez került használatra a Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központ telephelyére.

„Sokan nem tudják, hogy az ingyenes szolgáltatásként biztosított lakossági zöldhulladékot Bodrogkeresztúrra viszik, több mint 100 abaúji és zempléni településről. A gép beszerzésével hatékonyabban tudják tárolni, majd kezelni a zöldhulladékot. Nagy előny, hogy az aprító mobilizálható, ezáltal több hulladékkezelő központban is használható. Az önkormányzatok és az állam nagy erőfeszítéssel próbálja elérni a környezeti szennyezés megállítását. Így kérünk mindenkit, hogy zöldhulladék-égetés helyett éljen az ingyenes elszállítási szolgáltatással, vagy a város által is kiosztott otthoni komposztálókba hasznosítsa újra!”, hívta fel a figyelmet a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában