cikkajánló

2021.11.16. 21:02

Akár benzin turizmust is generálhat az alacsony ár

Múlt hét csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy az elszálló üzemanyagárak megfékezésére felső határt szab a kormány a 95-ös oktánszámú benzin és a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi árára.

20211116 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Egységes benzinár illusztráció.

Fotó: Kozma István

A döntés értelmében e hét hétfőjétől három hónapon keresztül legfeljebb 480 forintos árral szembesülhetnek a fogyasztók az ország valamennyi benzinkútján.

A hétvégén érezhetően visszaesett a forgalom a hazai benzinkutakon, sokan várták a hétfőt, hiszen a befagyasztott üzemanyagáraknak köszönhetően vannak olyan kutak, ahol 35-40 forinttal is csökkent a benzin és a gázolaj ára. Hétfőn reggel már a kutakon a lecserélt, friss árak várták a tankolni készülő autósokat, a legtöbb helyen 479,9 forintos árakkal nyitották a hetet, de több kúton a kerek 480 forintos ár került ki a táblákra. Érdekesség, hogy olyan töltőállomások is vannak, ahol a prémium 95-ös benzin, illetve dízel árát is 480 forintban állapították meg, noha a prémium üzemanyagokra nem vonatkozik a hatósági ár. A szakértők szerint az alacsonyabb árakkal nem csak a hazai autósok járnak jól, de benzin turizmusra is számítani lehet, mivel a környező országok nagy részében magasabbak az árak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában