Díjátadó ünnepség

2021.11.22. 11:30

Majka is díjat kapott a megyei önkormányzattól

Szakmai sikereik mellett fontos számukra, hogy ne feledkezzenek meg arról, honnan származnak.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

A ­B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat pénteken díjátadó ünnepséget tartott a Megyeháza dísztermében. Az eseményen a Szociális Munkáért, továbbá a Vay Ábrahám tudományos, illetve az Alkotói Díjat adták át. A magas rangú kitüntetéseket Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, Alakszai Zoltán kormánymegbízott, valamint Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke nyújtotta át a kitüntetetteknek. Az ünnepi rendezvény fényét emelte az Allegra Vonósnégyes és Szécsi Viktória énekesnő előadása.

„Egy közösség tagjai hatással vannak egymásra, ezért fontos, hogy legyenek követendő példák, akik etalonként állnak ellőttük, ahogy a kitüntetettek állnak Borsod-Abaúj-Zemplén megye előtt” – mondta Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke. „Olyan emberekre van szükség, akik a tudás, a karizma és az empátia birtoklói, olyan tulajdonságok ezek, amelyekre támaszkodhatunk a nehéz időkben. A díjazottak más-más területen emelkednek ki társaik közül, de mindannyian a megye hírnevének öregbítésén dolgoznak” – tette hozzá.

„Sorsod Borsod”

– Mindannyian találkoztunk már azzal a kifejezéssel, hogy „sorsod Borsod”, ez azonban általában negatív kicsengésű összefüggésekben hangzik el – emelte ki Alakszai Zoltán kormánymegbízott. „Ezen a sztereotípián szeretnénk változtatni, pozitív irányba fordítani. Azoknak az embereknek, akik itt élnek vagy kötődnek valamilyen módon megyénkhez, ezzel feladata van” – hangsúlyozta.

A megye polihisztora

A megyei önkormányzat Szociális Munkáért díjat kilenc embernek adományozott, akik az oktatás, a gyermekvédelem vagy egyéb szociális, segítő tevékenység során értek el kiemelkedő eredményeket.

Vay Ábrahám tudományos díjban dr. Tóth Péter címzetes egyetemi tanár részesült. A kitüntetett a megyei levéltárban, majd a Miskolci Egyetem levéltárában dolgozott tudományos kutatóként. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának alapításában nagy szerepe volt. 2007-től nyugdíjazásáig tanszékvezetőként dolgozott. Dr. Tóth Péter kiemelkedő tudományos munkája kapcsán számos díj tulajdonosa, emellett Sajószentpéter városának díszpolgára.

Mindent kimondó

Az Alkotói Díjat az Ózdról induló, műsorvezetőként, zenei előadóként és dalszövegíróként ismert Majoros Péter (Majka) kapta.

Több könnyűzenei és televíziós kitüntetés tulajdonosa, eddig két alkalommal ítélték meg számára a Fonogram díjat. Jelenleg a legnépszerűbb magyar zenészek egyike, illetve a megyei identitástudat karizmatikus szószólója. Egyedi, kendőzetlen stílusával a magyar szórakoztatóipar megkerülhetetlen alakja.

Személyiségfejlődésében óriási szerepet játszottak gyökerei, melyet mindig büszkén vállalt.

Majka munkásságával hozzájárult a megye kulturális örökségének továbbörökítéséhez.

(A borítóképen: A Szociális Munkáért, a Vay Ábrahám tudományos, illetve az Alkotói Díjat adták át)


Díjazottak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális Munkáért díját idén Baloginé Rónai Beáta, Beik-Sike Ildikó, Bényi Józsefné, Bodnárné Bocsi Mónika, Csehely Tamás, Fecske Lászlóné, Molnárné Csire Mariann, Molnárné Sárvári Éva, Páll Miklós, Závodszki Csabáné vehették át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában