Magyar Falu Program

2021.11.23. 19:30

A település legöregebb épülete is megújult

Elkészült útszakaszokat, tájházat és egészségházat adtak át Sajóládon, amelyek mind a közelmúltban újulhattak meg.

Forrás: ÉM

A 2021. évi Magyar Falu Program keretében és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a Népi Építészeti Program, illetve a Belügyminisztérium Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések pályázati támogatásának köszönhetően történtek beruházások Sajóládon.

A járdákat is

Új aszfaltréteget kapott a Móra Ferenc utca 655 méteres, a Szabadság utca 515 méteres, a Szent István utca 116 méteres szakasza, valamint a Park utca Szociális és Közösségi Központ előtti része. De az útburkolatok mellett az utcákhoz tartozó járdák burkolatát is felújították.

A Népi Építészeti Program pályázatának köszönhetően lehetőség volt a település legöregebb épületét is felújítani és tájházzá alakítani. Nemcsak az épület szerkezetét, hanem udvarát és környezetét is sikerült helyreállítani.

A tájház felújítása mellett sor került a település egészségházának felújítására, energetikai korszerűsítésére, valamint eszközbeszerzésre és gépészeti felújításra.

„Ezek a pályázatok lehetővé teszik azt, hogy a kistelepüléseken élők ne szenvedjenek hátrányt a nagy településekkel szemben” – osztotta meg gondolatait Tállai András országgyűlési képviselő az átadó alkalmával. Hozzátette: Magyarország kormányának pályázati lehetőségei a települések komplex felújítását teszik lehetővé.

(A borítóképen: Az átadás után a lakosság birtokba vehette a fejlesztéseket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában