ÉReTT

2021.11.04. 09:00

A rendőri hivatás legyen motiváció a fiataloknak

Az ország egyik legnagyobb munkáltatójának fontos a tehetséges fiatalok megtalálása és megtartása.

Bacsó István

Pinczésné Kiss Klára r. ezredes

Fotó: Bujdos Tibor

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT) a Miskolci Rendvédelmi Technikummal együttműködve „A rendészeti tehetségek szolgálatában” címmel egész napos szakmai fórumot tartott szerdán. A tanács 2015 tavaszán alakult azzal a céllal, hogy segítse a rendészeti, rendvédelmi területek munkaerő-utánpótlását tehetséges fiatalok megtalálásával és folyamatos fejlesztésével. Tevékenysége pillanatnyilag öt megyére terjed ki (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye).

Az ÉReTT amellett, hogy részt vállal a Nemzeti Tehetség Programban és igyekszik hálózattá formálni a rendészeti tehetséggondozásban érintett intézményeket, elsődleges céljának tekinti a tehetséges fiatalok felkutatását és pályaorientációját.

Bagi István rendőr ezredes, az ÉReTT elnöke elmondta: „Minél nagyobb közegből válogathatunk, annál több tehetséget érhetünk el. Nagyon fontos az oktatóink, mentoraink színvonala, de nem csupán a szakmai felkészültség tekintetében, hanem emberileg is, hogy emberi példamutatásuk ereje motivációt jelentsen a fiataloknak. A rendőrség az ország egyik legnagyobb munkáltatója is, amely ráadásul lefedi az egész országot, mindenhol jelen van. Így szinte bárhol tud munkát, megélhetést adni a rendőri, rendészeti pályára jelentkezőknek.”

Stabil és biztos állás

Rámutatott, hogy a hivatás nem könnyű és az anyagi megbecsülésen is van mit javítani, de egy stabil és biztos állás a rendvédelemben szolgálni. Amely ráadásul egy nagyon különleges, sokrétű és érdekes terület.

A fiatalokat már a tanulásban is támogatják dinamikus ösztöndíjprogrammal, számos továbbképzési, fejlődési lehetőséggel, a legjobbaknak pedig nyitott az út a felsőfokú végzettségek megszerzése felé is.

(A borítóképen: A tanács segíti a munkaerő utánpótlását)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában