ISZOMM

2021.11.26. 12:00

A karlendítős jobbikos távozását követelik

Távozzon a közéletből a szélsőséges nézeteket valló ózdi képviselő – ezt az Iszomm képviselőjelöltje sürgette.

Forrás: Ém-Archívum

„Elutasítjuk a neonáci és egyéb szélsőséges, rasszok elleni mindenféle sértő és támadó magatartást! Elhatárolódunk Ózd exalpolgármesterétől, Farkas Péter Barnabástól, aki ilyen nézeteket képvisel!” – jelentette ki Pap Ferenc, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (Iszomm) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje az ózdi városháza előtt tartott tájékoztatóján tegnap. Tiltakozásával arra a fényképfelvételre utalt, amelyen náci karlendítés közben látható a város azóta lemondott alpolgármestere. Meglátása szerint ez a szavak nélküli jelzés egyértelműen azonosítható azzal a „neonáci” szemlélettel, amelyet mélységesen elutasítanak.

Az Iszomm álláspontját tolmácsoló jelölt felháborítónak tartja, hogy bár a botrány után az alpolgármester lemondott a hivataláról, helyi képviselői mandátumát megtartotta, így továbbra is közéleti szerepet tölt be. Lemondása után visszakapta múzeumigazgatói pozícióját is, így az intézményt most egy olyan személy vezeti, „aki a történelem egy súlyos korszaka gonoszságának nézeteit hirdeti. Nem maradhat közvéleményformáló szerepben az, aki másoknak ilyesféle példát mutat” – jelentette ki Pap Ferenc.

A kialakult helyzettel kapcsolatban Ózd jobbikos polgármesterének a felelősségét is felvetette az Iszomm jelöltje, „aki ugyanabban a pártban, ugyanazokat a nézeteket vallva Hitler-hasonmással fényképezkedett”. (Évekkel korábban – a szerk.)

Pártja és a maga nevében elhatárolódott ezektől a jelzésértékű megnyilvánulásoktól, majd bejelentette: a megkülönböztetés elleni tiltakozásul gyertyagyújtást szerveznek az álláspontjukkal egyetértő civil szervezetekkel.

(A borítóképen: Pap Ferenc, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom megyei 3-as választókerületi ország­gyűlési képviselőjelöltje)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában