Korszerűsítés

2021.11.23. 12:00

A folytatást várják, és újabb fejlesztéseket terveznek

Kormányzati támogatásból újult meg egy része a Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolának.

dr. László István, Tóthné Csorba Mária és Csöbör Katalin

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolci Tankerületi Központ Avastetői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolájának Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskoláját érintő beruházás részleteit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint dr. László István, a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója ismertette a hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

Nagyszabású fejlesztések

– Az intézmény egyik részének energetikai korszerűsítésén túl vagyunk. Mivel egy negyvenéves épületről beszélünk, további felújítások is ráférnek majd. Többek között a külső szigetelés, festés, mosdók és vizesblokkok átalakítása – erősítette meg Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. – Az utóbbi hónapokban köznevelési, oktatási intézmények felújítására, bővítésére, energetikai korszerűsítésére jelentős összegeket költöttünk. A továbbiakban is nagyszabású fejlesztésekre készülünk az Avasra fókuszálva, hiszen itt több olyan iskola is van, amely 30-40 évvel ezelőtt épült. Amennyiben tavasszal bizalmat fogok kapni a következő négy évre, ezekre az épületekre fogok a legjobban odafigyelni, a legnagyobb fejlesztések az Avason fognak megvalósulni – hangsúlyozta.

– A tagiskolát illetően a kivitelező maximálisan elvégezte a ráeső feladatot. Az utómunkálatokat – jelen helyzetben az ablakpárkányok és az ablakok közötti részek visszaépítését – a tankerületi központ szakemberei szokták elvégezni. Azonban Csöbör Katalin közbenjárásával a kivitelező ezt ingyen megteszi, így erre a részre sem kellett többletforrást bevonnunk. Információink szerint már most érezhető, hogy sokkal melegebb van az intézmény falain belül a cserének köszönhetően – tájékoztatott dr. László István.

Tóthné Csorba Mária, az intézmény igazgatója hozzátette: a rosszabb állapotú oldal felújítása rendkívül jelentős a gazdaságosabb fűtés miatt is.

„Nagyon örülünk, hogy míg az idén negyvenéves iskola működéséhez mi, pedagógusok szakmailag tudunk hozzájárulni, addig a tankerület és képviselő asszony az infrastruktúra és az eszközök fejlesztésében nyújt segítséget” – tette hozzá.

(A borítóképen: Dr. László István, Tóthné Csorba Mária és Csöbör Katalin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában