Közgyűlés

2021.10.05. 11:30

Veres Pál jutalmáról is dönthetnek a közgyűlésen

A miskolci közgyűlés városvezető többsége kérte, hogy egy héttel később legyen a szeptemberi ülés.

20200227 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország A korábbi éveknél szűkebb városi költségvetést fogadott el a miskolci közgyűlés. képen: Veres Pál polgármester

Fotó: Ádám János

Eredetileg szeptember 30-ra tűzte ki Veres Pál polgármester, mégis egy héttel később, október 7-én tartja őszi első rendes ülését Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az ülésen elvégzik az önkormányzat idei költségvetésének korrekcióját, amely – jórészt a koronavírus-járvány miatt – eléggé hektikus. Három napirendi pontban is szó lesz a város településszerkezeti tervéhez kapcsolódó településrendezési tervről. A testület dönt ingatlanok kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról és arról is, hogy az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2022. évi fordulójához. Ez jó hír a városban élő egyetemistáknak.

Alanyi jogon jár a pénz

A napirendi pontok közül a közérdeklődés középpontjába mégis inkább az az előterjesztés került, amelyben Veres Pál jubileumi jutalmáról kell döntenie a testületnek. A polgármester munkáltatója ugyanis a miskolci közgyűlés, így minden vele kapcsolatos munkaügyi kérdésben döntéshelyzetben van. Veres Pál 35 éve van közszolgálatban, így alanyi jogon 4 havi illetményének megfelelő pénzjutalom illeti meg. A végösszeg megközelíti a 4 millió forintot. Ez az összeg azonban – ahogy korábbi lapszámunkban megírtuk – sokaknál kiverte a biztosítékot. Ez is közrejátszott abban, hogy egy héttel később rendezik meg a testületi ülést, ezt a Velünk a Város frakció kérte a polgármestertől.

A halasztásban azonban az előválasztás is közrejátszott. A voksolás szeptember 28- ig tartott, így a szavazatok megszámlálása belecsúszott a közgyűlés eredeti időpontjába, szeptember 30-ába. Az előválasztásban „érintett” baloldali képviselők számára kényelmesebb volt, ha a számlálás nem esik egybe a közgyűléssel.

Múlt csütörtöki cikkünkben foglalkoztunk dr. Mokrai Mihállyal, a miskolci közgyűlés tagjával. Az eredetileg a Velünk a Város MSZP-s csoportjához tartozó városatya csatlakozott a képviselőcsoport két DK-s képviselőjéhez, és együtt alkották meg a párt frakciócsoportját. Azt írtuk, hogy ezt követően dr. Mokrai Mihályt a párt országos fegyelmi bizottsága kizárta az MSZP-ből. Úgy pontosított, hogy amikor az MSZP fegyelmi bizottsága tárgyalt ügyéről, ő már nem volt a párt tagja. Nyilvánosság előtt jelentette ki, hogy amennyiben fegyelmi elé állítják, onnantól fogva nem tekinti magát a párt tagjának.

(A borítóképen: Veres Pál hozzájárult a közgyűlés halasztásához)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában