fejlesztés

2021.10.28. 18:30

Üvegben utazik Mályiban a családi vállalkozás

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesésre fejlesztésekkel válaszolt a Mályi-Glass Kft.

Szaniszló Bálint

Fotó: Kozma István

Tavaly a pandémia megakadályozta, hogy együtt ülje meg hármas ünnepét a nagyközönséggel a Pásztor család által tulajdonolt és vezetett Mályi-Glass Kft. Negyedszázada volt 2020-ban, hogy létezik és működik a folyamatosan fejlődő üvegipari vállalkozás.

Ugyancsak tavaly helyezték üzembe legújabb gépsoraikat, amely mind skálájában, mind mennyiségében, mind minőségében gyarapítja a termékválasztékot. És ugyancsak az elmúlt esztendőhöz köthető, hogy a cég kinőtte korábbi főhadiszállását, és a közelben bérelt csarnokot a megnövekedő építőipari speciális üvegtermékigények kiszolgálására. A szerdai ünnepélyen Pásztor Sándor, az „alapító atya” szólt a jelenleg száznál több dolgozót foglalkoztató cég hármas ünnepének jelentőségéről.

Fia, a cég gazdasági vezetője – más dolgok mellett – arról beszélt, hogy naponta körülbelül 24 tonnányi, mintegy 2500 négyzetméternyi üveget munkálnak meg és bocsátanak útra megrendelőikhez. A termelés mintegy negyede export.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet: a tisztán magyar családi tulajdonú Mályi-Glass együtt mozog a hazai gazdasággal, azaz a recesszió idején nem állt le, hanem fejlesztette termelését. Bihall Tamás, a megyei iparkamara elnöke szerint a vállalkozás is ékes példája annak, hogy a megye gazdasága leküzdötte végre a pandémia okozta válságot.

(A borítóképen: Pásztor Sándor tulajdonos mutatta be a termelést Tállai Andrásnak és Bihall Tamásnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában