DVTK Aréna

2021.10.22. 17:30

Új arénát kapott Miskolc (videóval)

Elkészült és átadták a DVTK új, multifunkciós sportcsarnokát, a DVTK Arénát.

Fotó: Bujdos Tibor

A hétköznapokon, amikor a felkészülésen és az edzéseken van a hangsúly, behúzott állapotban öt szabványméretű pálya és két fél pálya fér el a csarnokban, amelyeket leereszthető függönyök választanak el egymástól, így biztosítva egyszerre több korosztály számára az edzéslehetőséget.

Multifunkciós csarnok

A DVTK család legújabb ékköve amellett, hogy a kosárlabdacsapat otthona, számos egyéb rendezvényre is alkalmas. Koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és konferenciák méltó helyszíne lehet a jövőben. A lépcsőkön felérkezve lehet megközelíteni a lelátókat, ezen a szinten több büfé és megfelelő számú vizes­blokk szolgálja a szurkolók komfortérzetét. Az európai színvonalú szórakoztatásról pedig a sportolók mellett két óriáskivetítő és egy, az amerikai teremsportokban már megszokott, a pálya felett elhelyezkedő „LED cube”, valamint a legkorszerűbb hang- és fénytechnika gondoskodik.

– Fantasztikus azt látni, hogy ez a város szívében hordozza a sport szeretetét. Az aréna pedig hatalmas mérföldkő a város életében. A sportban elért hihetetlen eredmények a magyarok számára büszkeséget és felbecsülhetetlen örömet okoznak. Minden mostani és jövőbeni DVTK-sportolónak erőt és egészséget kívánok, kosarasainknak pedig azt, hogy sok sikert érjenek el itt, ebben az új csarnokban, és hogy azoknak a sikereknek a lelkes szurkolók is tanúi lehessenek – mondta beszédében dr. Varga Judit igazságügyi miniszter.

– Örömmel érkeztem, hiszen a létesítmény alapkőletételénél is jelen lehettem, és már nagyon vártam az épület elkészültét. A magyar kormánynak is fontos, hogy a sportoláshoz lehetőségeket teremtsen, ezért olyan létesítményeket épít, amelyek segítik a sportolók, a felkészítő szakemberek munkáját, amelyek kiszolgálják a jövő generációját. Az aréna több sportág űzését is lehetővé teszi. Ezek közül a kosárlabda az egyik legnépszerűbb, nagyon szeretik az egész világon, hazánkban is. A DVTK-nak pedig olyan szurkolótábora van, amely példaértékű az egész országban – tette hozzá Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A női kosárlabda fellegvára

Sántha Gergely, a DVTK elnöke ismertette az aréna paramétereit, továbbá hozzátette, hogy nemcsak a kosárlabdázók, hanem a DVTK összes sportolója tudja használni a létesítményt a multifunkcionális kialakítása miatt. Sőt nemcsak sport, hanem egyéb nagyszabású rendezvénynek is otthont tud adni az épület, ami a megyeszékhely fejlődését is szimbolizálja.

– Miskolciként óriási megtiszteltetés, hogy jelen lehetek, hogy a kezdetektől az utolsó simításig nyomon követhettem a létesítmény megépülését. Utóbbi mindannyiunk életében hatalmas eredmény – mondta Szabó Tamás, a DVTK főtitkára.

Veres Pál, Miskolc polgármestere nagy örömnek nevezte, hogy az átadott sportlétesítmény tovább növeli Miskolc város sportéletének színvonalát. A DVTK a város és a megye legmeghatározóbb klubja, összefonódik Miskolccal nemcsak a megyében, hanem az egész országban is. A sportlétesítmény mindig is jelentős szerepet töltött be a város életében, hiszen nem csupán annak lehetőségét teremtette meg, hogy aktív sportolók versenyezhessenek, gyakorolhassanak különböző sport­ágakban, de közösségi élményt is nyújt, kikapcsolódásra is lehetőséget teremt.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára szerint Diósgyőr a női kosárlabdázás fellegvára, így megérdemelten kapott nemzetközi viszonylatban is impozáns sportcsarnokot.

– Senki nem mondhatja, hogy nem lát városunkban fejlődést, ugyanis számtalan beruházás valósult meg eddig és fog megvalósulni a jövőben is, legyen akár szó a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdőről, az Y-hídról, a Miskolcot és Kassát összekötő útvonalról, a Miskolci Egyetem hatalmas projektjeiről, ahogyan a DVTK Arénáról. A térség országgyűlési képviselőjeként azért említettem ezeket a fejlesztéseket, hogy emlékeztessek mindenkit arra, hogy a magyar kormány és jómagam mindennap azon dolgozunk, hogy Miskolcot és ezt a régiót tudjuk támogatni a fejlődésben – emelte ki Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Út a fejlődéshez

Kiss János miniszterelnöki biztos beszédében Michael Jordan világhírű kosárlabdázó szavait idézte, majd a DVTK nehéz helyzetű időszakára emlékezett, ahol nem volt más, csupán a szurkolók szeretete és a remény. Elmondása szerint onnan indult a felemelkedés, és ez vezetett oda, ahol stadion, akadémia, pályák, szakosztályok és most ez az új csarnok nyújtja a lehetőségeket a sikerhez.

Az ünnepi beszédeket követően a nemzeti színű szalag átvágásával adták át az arénát, ahol este már kosárlabda-mérkőzésnek szurkolhatott a közönség.

(A borítóképen: A sport és a kultúra új színterét adták át csütörtökön)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában