Ingatlan

2021.10.14. 07:00

Szociális bérlakásokkal segítenek az aszalói családoknak

Aszalón hat teljeskörűen berendezett ingatlant vehetnek birtokba a családok.

Horváth Imre

20211008 Aszaló Fotó: Ádám János/ÁJ, Észak-Magyarország Elkészült és berendezett szociális bérlakások bemutatása. képen: Mészáros István polgármester

Fotó: Ádám János

Átadóünnepséget tartottak a napokban Aszalón, amelyen dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Hat, teljesen új építésű szociális bérlakást adhattak át a településen, illetve a korábban megvalósult beruházások közül a piacteret is. A piacterületet bolthelyiséggel, vizesblokkal, mozgáskorlátozott-parkolóval, mobil elárusítóhelyekkel, térkövezve készítették el. A pályázathoz kapcsolódik, hogy a település konyhájára gépeket szereztek be, illetve egy hűtőházat is kialakítottak.

A szociális bérlakások kapcsán dr. Mészáros István polgármester elmondta, két helyen három-három társasház épült, illetve ehhez kapcsolódóan kialakításra került egy csillagpont épület is egy korábbi ingatlan felújításával, átalakításával, amely szolgáltatóházként üzemel majd. A bérlakások leendő lakóival a szerződéseket már aláírták, és a napokban be is költözhetnek az ingatlanokba. Az ingatlanok nem csak az új építésük miatt vonzóak, ugyanis teljes bútorozás mellett gépekkel felszerelten kapják meg a beköltöző családok, így hűtő, mosógép, mikrohullámú sütő is tartozik hozzájuk, illetve gáz-központifűtést alakítottak ki bennük. Kialakításuk szerint két szoba, nappali és amerikai konyha található bennük.

– A projekt kétéves időtartama alatt építettük meg a bérlakásokat, ezzel százmilliós nagyságrendben sikerült a település vagyonát gyarapítani. A lakóknak bizonyos feltételeknek meg kell felelni, folyamatosan ellenőrizzük majd az ingatlanok állapotát, amelyért felelősséggel tartoznak. De az állattartási és dohányzási szabályokat is rögzítettük. Igyekeztünk a rászorultsági szempontok mellett azt is figyelembe venni, hogy olyan családokat segítsünk, akik eddig is igyekeztek megfelelő életkörülményeket kialakítani maguknak. Sok volt az érdeklődő, más településekről is, amiben az ingatlanok minősége mellett a jelképes húszezer forintos bérleti díj is szerepet játszott. De mind a hat lakásba aszalói családok költözhetnek be – mondta el dr. Mészáros István

Tíz szivarfa

Aszaló részt vett az országfásítási programban is. Tavaly nem tudták beadni a pályázatot, idén viszont sikerült, és tíz darab szivarfát nyertek, melyeket az egyik közparkban ültettek el. Kaptak hozzá karókat, mulcsot, földet az ültetéshez, és madárdúcokat is kihelyeztek.

„Mivel kiemelten fontosnak tartjuk, hogy milyen világot hagyunk hátra gyermekeinknek, ezért lényegesnek tartjuk a fákat, a parkosítást, amely hozzájárul a jó levegőhöz is. Az új csemetéink már a Rákóczi úti közparkot díszítik” – tette hozzá a polgármester.

(A borítóképen: Egy új bérlakás előtt dr. Mészáros István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában