Oktatás

2021.10.12. 17:30

Segítenek felkészülni az érettségire

A Miskolctól távolabb élő reménybeli hallgatók csatlakozásának segítésére a kurzusokat online formában is megtartják.

20211007 Miskolc fotó: Vajda János JV Észak-Magyarország Mi a Pálya címmel rendeztek pályaválasztási rendezvényt a műszaki pályák iránt érdeklődő hetedik osztályos diákok számára a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Több tantárgyból is érettségi felkészítőt indít a 11. és a 12. évfolyamos diákok számára a Miskolci Egyetem. Az ingyenesen látogatható tanfolyamokról az intézmény honlapja szolgál részletes információkkal. A tájékoztató oldalt érdemes folyamatosan nyomon követni, mert az előadások más-más formában lesznek elérhetők, több kezdésének az időpontja pedig most még nem ismert.

Segítség a videómegosztó

A fizika tantárgy előkészítő programját azonban már szeptember utolsó hetében elindította a Fizikai Intézet, de mint írják: a tavalyi órákról készült videók megtalálhatók a YouTube-on, így ez azok számára is segítség, akik nem tudnak bejárni az órákra.

Földrajz tantárgyból december 6-án indítja a középés emelt szintű érettségire felkészítőt a Műszaki Földtudományi Kar. Hirdetésükben felhívják a középiskolások figyelmét arra, hogy tavaly óta ismét van lehetőség előrehozott érettségi vizsgát tenni ebből a tárgyból is, így a 10., a 11. és a 12. osztályos diákok számára egyaránt ajánlják a részvételt. A Miskolctól távolabb élő hallgatók csatlakozásának segítésére a kurzusokat online formában tartják, jelentkezni előzetesen egy űrlap kitöltésével lehet.

Német nyelvből a 30 órás emelt szintű felkészítő november 4-től kezdődik a Bölcsészettudományi Karon. Társadalomismeret tantárgyból 2022 januárjától terveznek online előadásokat, a magyar nyelv és a történelem tantárgyakhoz kapcsolódó tanfolyamok részletein pedig jelenleg még dolgoznak.

Egészségügyi ismeretek tantárgyból ugyancsak jövő év január végén kezdődik heti rendszerességgel felkészítő az Egészségtudományi Karon, a kezdés időpontját később közlik.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara ebben az évben a közgazdasági ismeretek tantárgyból tervez emelt szintű érettségi felkészítőt, korlátozott létszámmal, mindössze 10 fő részére. Ennek részleteit még ugyancsak nem tették közzé.

(A borítóképen: A Miskolci Egyetem igyekszik közelebb hozni a leendő hallgatóit az intézményben folyó munkához)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában