átadó

2021.10.29. 19:30

Rendezvényparkot avattak

A sok látogatót vonzó rendezvényparkban állandó színpad és mosdók létesültek Bogácson.

Tóth Balázs

Forrás: ÉM

Új rendezvényteret és felújított utcákat adtak át ünnepélyesen Bogácson, a szombati eseményt a Tárcsás Ételek Fesztiválján tartották meg.

Kényelmesebbé teszik

Csendesné Farkas Edit polgármester elmondta, ezek a beruházások a helyiek és a látogatók életét is kényelmesebbé teszik. Azokat az utcákat, amelyeket az elmúlt időszakban felújítottak, a lakosság ötöde használja nap mint nap. A Zöldfa utca egy része még makadámút volt, s 1975 óta nem volt felújítva, most aszfaltos. A 670 méter hosszú szakasz megújításához a Belügyminisztérium 19,5 millió forinttal járult hozzá, az önkormányzati önerő 5,5 millió forint volt. A lakó- és üdülőházas Erzsébet utcán 300 méteren aszfaltoztak 10,6 millió forint állami támogatásból, a Pást és a Sport utcák 550 méteres szakaszát, illetve a Fazekas Mihály utcát pedig az önkormányzat önerőből tetette rendbe, utóbbin csapadékvíz-elvezetést is építettek. A 132 millió forintba kerülő rendezvényparkról elmondta, azt európai uniós támogatásból és önerőből alakították ki, épült színpad, két kiszolgálóhelyiség, öltöző, látogatói mosdók, illetve VIP-épület. A kivitelezésben voltak nehézségek, tavaly egy szélvihar összedöntötte a nem rögzített színpadi oszlopokat.

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője előbb a nemzeti ünnepről emlékezett meg, mint mondta, ha akkor szabaddá vált volna az ország, megkezdődhetett volna az a fejlődés, ami így a rendszerváltáskor indult, és amely Bogácson is látható. A községben nemrég a fürdő bővítését ünnepelték, most a rendezvényparkét, jó gazda az önkormányzat, él a település turisztikai lehetőségeivel. Az eddig is számos rendezvényt most színvonalasabb infrastruktúra szolgálja ki. Biztatta a bogácsiakat, gondolkodjanak tovább, épüljön a térség ékköve.

A beruházást megáldotta Lipcsák János plébános is, megemlítve, hogy a hamarosan búcsút ünneplő Szent Márton műemlék templom engedélyes terveit is beadták, így az elnyert tizenötmillió forintos pályázat révén megújulhat a templombelső és a csapadékvíz-elvezetés.

(A borítóképen: Tállai András kiemelte, Bogács jól él a turisztikai lehetőségeivel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában