M30-as autópálya

2021.10.28. 11:30

Polgármestereket kérdeztünk: Mit jelent térségünknek, hogy Kassáig ér az autópálya?

Kedden adták át az M30-as autópálya Miskolc és a tornyosnémeti határátkelő közötti szakaszát. Ezzel kapcsolatban érdeklődtünk.

Fotó: Ádám János

 

 

Mikola Gergely,

Encs polgármestere

– Jelentős gazdasági potenciált jelent számunkra a sztráda, ami persze nem azonnal jelentkezik. Az 1800-as évek közepétől, a vasúti pálya megépítése óta ez a legjelentősebb fejlesztés a térségben. Becsatlakoztunk Kassa és Miskolc agglomerációjába, hiszen mindkét város 15-20 perc alatt elérhető. Az ígéretek szerint Encs határában is építenek majd zajvédő falat.


Timár Herbert,

Méra polgármestere

– Az autópálya a közlekedésben megnyugvást hozott, gazdaságilag pedig fellendülést. Utóbbi nem azonnal jelentkezik majd, de reménykedünk benne, hogy valamelyik nagy cég a térségünket választja. Vártam már az átadást, hiszen a nagyobb városok, Miskolc és Kassa közelebb kerültek a kistelepülésekhez. Nagy öröm, hogy bekerültünk az ország vérkeringésébe.


Bakos Ferenc,

Regéc polgármestere

– Nem is kérdés, hogy óriási előrelépést jelent az autópálya. A 3-as úton szinte már lehetetlen volt a közlekedés. Reménykedünk abban is, hogy gazdasági fellendülés vár Abaújra. Természetesen számítunk arra, hogy nagyobb lesz a regéci vár látogatottsága. Az út komoly megalapozása lehet a térség felzárkózásának és fejlesztési lehetőségeinek.


Tóth István,

Szalaszend polgármestere

– Bízom benne, hogy egy idő múlva sok településnek komoly befektetőket, komoly cégeket hoz az autópálya. Most már az ország bármely részéből könnyedén elérhető az abaúji térség. Kedden kipróbáltam a sztrádát, és Forró határától Miskolc határáig összesen 18 perc volt a menetidő. Az is nagy előny, hogy a 3-as út kiürült, így biztonságosabb lett.


Becse Csaba,

Hidasnémeti polgármestere

– Számunkra elsősorban nyugalmat hoz majd az autópálya. Négy hónapig a településünkön ment át a 3-as út teljes forgalma, ami borzasztó volt. A sztrádának csak előnyei vannak, sokkal egyszerűbb lesz Miskolc, Kassa és Budapest megközelítése. A gazdasági fellendülés nem várható hónapokon belül, de hosszabb távon biztosan bekövetkezik.


Lovas Pál,

Beret polgármestere

– Arra számítok, hogy Encs és Forró között létesítenek egy logisztikai központot, hiszen a Miskolc–Kassa távolság 30 percre csökkent. Jó lenne olyan befektetés, ahol legalább száz ember kapna munkát, mert most a térségben az emberek legalább fele közmunkából él, hisz nagyobb cég nincs a közelben. Abaúj közlekedése is biztonságos lett.

 


Olvassa el az M30-as autópálya átadásáról szóló cikkünket is!

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/autopalya-koti-ossze-miskolcot-es-kassat-videoval-5941637/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában