Felújítás

2021.10.11. 09:00

Új orvosi rendelő Füzérradványban

Átadták a teljesen felújított füzérradványi háziorvosi rendelőt, amely új orvosi eszközökkel is bővült.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Kiss Nándor polgármester az Északnak elmondta: a Magyar Falu program keretében adtak be két pályázatot és nyertek összesen mintegy húszmillió forintot. A rendelő felújítása mellett a közmunkaprogram segítségével leburkolták az épület udvarát, parkolókat alakítottak ki és kerítést építettek – tette hozzá.

Javuló körülmények

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke úgy vélekedett, hogy minden egyes apró fejlesztés könnyebbé teszi a helybeliek életét. Meglátása szerint a Magyar Falu Program éppen ezért hasznos, mert segít kiegyenlíteni a területi egyenlőtlenségeket. Javulnak a helyi körülmények, szolgáltatások, általuk pedig növekszik a kistelepülések népességmegtartó ereje.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a Magyar Falu Program pályázatai sokat lendítettek a kistelepüléseken. Olyan – többnyire kis összegű, de nagyon fontos – fejlesztésekhez jutottak hozzá a falvak, amelyekre máshonnan nem lehet támogatást szerezni. Hozzátette: az elmúlt másfél évben összesen négymilliárd forint érkezett Abaújba és Zemplénbe a program segítségével. A sokféle fejlesztési lehetőség között a honatya utalt a települések közötti utak fejlesztésére, de – mint fogalmazott – a füzérradványiak is kiválóan éltek a lehetőséggel, hiszen jelentősen javultak a helyi betegellátás feltételei.

Dr. Háda Adrienn háziorvos arról számolt be az Északnak, hogy óriási előrelépést jelent az orvosi rendelőt érintő fejlesztés a korábbi állapotokhoz képest. Az egyébként a szomszédos Pálházán dolgozó orvos kiemelte: 2016 óta látja el a háziorvosi teendőket Füzérradványban. Azóta gyakorlatilag a polgármesteri hivatal tanácstermében fogadta a betegeket, külön orvosi rendelő nem volt. Most azonban nemcsak megújult a kényelmes váróteremmel és vadonatúj vizesblokkal ellátott helyi egészségügyi épület, de sikerült beszerezni egy defibrillátort és egy EKG-berendezést is. Ezzel minden rendelkezésükre áll, ami a korszerű betegellátáshoz szükséges – közölte.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában