Tömegközlekedés

2021.10.29. 16:30

November 1-jétől kötelező a maszk viselése a MÁV-nál és a Volánnál

A kormány döntésének megfelelően újra maszkhordási kötelezettség lép életbe a MÁV-Volán-csoportnál. November 1-jétől a közlekedési járműveken, a MÁV, a MÁV-HÉV, valamint a Volánbusz állomásainak, megállóinak zárt és nyitott területein egyaránt kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Spanish curly redheaded empowered woman wearing fabric handmade colorful cotton protective mask sitting on an empty bus looking through the window with negative space. Coronavirus mask wearing trends.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Moha El-Jaw

A kormány döntésének megfelelően, november 1-jétől újra kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, derül ki a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatásából. Ennek megfelelően a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy (ezt hivatalos dokumentummal igazolni szükséges) kivételével mindenki köteles a közösségi eszközön és minden olyan zárt helyiségben és nyitott területen, amelyben tömegközlekedési eszközre várakoznak az utasok orvosi-, munkavédelmi-, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, olyan módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A társaságok felhívják a figyelmet arra, hogy a szabályszegő utasra, ha a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki.

A közlekedési szolgáltatók továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.

A koronavírus terjedésének megakadályozásában legjobb eszköz a védőoltás, az önkéntes és ingyenes oltás felvételével nem csak saját, hanem családunk és barátaink egészségének megőrzését is támogatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában