Közlekedés

2021.10.30. 17:30

Nagyobb lesz a forgalom a hosszú hétvégén

Menetrendváltozások, nyitvatartások, bűnmegelőzési tanácsok a hosszú hétvégére.

20201029 Békés Békés megyében a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési tanácsokkal és a temetők környékén rendőri jelenléttel igyekszik tenni a bűncselekmények, balesetek megelőzéséért. A polgárőrök ugyancsak ott vannak a temetőknél. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Imre György

November 1-je mindenszentek, november 2-a halottak napja. Nemcsak ezeken a napokon, hanem a hosszú hétvégén is nagyobb lesz a forgalom a temetők környékén, ezért a rendőrség idén is türelemre inti a közlekedőket. A vonat- és a buszmenetrendeket is az ünnephez igazították, a temetők pedig meghosszabbított nyitvatartással készülnek a sírkertekbe látogatók fogadására.

Mindenszentekkor és halottak napján is segítik a rendőrség munkáját a polgárőrök és a települések önkormányzati rendészei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint idén is fokozott rendőri jelenléttel készülnek munkatársaik a közutakon és a temetők környékén egyaránt.

Semmi poszt

A rendőrség idén is türelemre inti a közlekedőket, mivel ezekben a napokban a forgalom az átlagos többszörösére szokott nőni, így bizonyos időszakokban a megszokottnál lassabb haladás várható. Figyelmeztetnek egyúttal, hogy az emlékezés perceiben a bűnelkövetők ellophatják a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskákat, a temető előtt parkoló autókban látható helyen hagyott tárgyakat, a tömegközlekedési eszközökön a külső zsebben tartott telefonokat, pénztárcákat. Otthonaink védelme is fontos ilyenkor, ezért azt is tanácsolják, hogy a közösségi oldalakon ne tegyünk közzé arra utaló információt, hogy otthonunk őrizetlenül maradt.

Akik messzebb mennek

A MÁV-Volán-csoport járatai a hosszú hétvégéhez és mindenszentekhez igazodva közlekednek. Mivel nagyobb forgalom várható a busz- és vonatközlekedésben is, ezért a MÁV és a Volánbusz közleményében arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak menetrendváltozásról.

A vonatok október 31-én, vasárnap az ünnepnapi, november 1-jén a vasárnapi, 2-án már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Változik a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is. Bizonyos településeken mindenszentek ünnepe és a halottak napi megemlékezés időszakában pluszjáratok közlekednek a temetők jobb elérése érdekében.

Rásegítő járatokat indít a hétvégén a miskolci közlekedési vállalat is. Október 31-én és november első napján is – a megnövekvő temetői forgalom miatt – a 14-es és 54-es autóbusz vonalán indít több járatot az MVK. Vasárnapi menetrend lesz érvényben november 1-jén. Ezen a napon a 44-es, az ME és az ingyenes áruházi buszjáratok nem közlekednek.

Hosszabb nyitvatartás

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is meghosszabbított nyitvatartással várják a megemlékezőket a temetők. Miskolcon a hosszú hétvégén, vagyis szombaton, vasárnap és hétfőn is reggel 8 órától este 9 óráig tartanak nyitva a város sírkertjei, így a Szentpéteri kapui, a vasgyári, a perecesi, az ómassai, a hámori, a lyukói, a bükkszentlászlói temető és a Hősök temetője is.

(A borítóképen: Mindenszentekkor és halottak napján is segítik a rendőrség munkáját a polgárőrök (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában