Miskolci Egyetem

2021.10.30. 19:00

Miskolci professzorok lettek díszdoktorok Kassán

Szűcs Péter általános és tudományos rektorhelyettes, valamint Jármai Károly, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet tanára a Kassai Műszaki Egyetemen díszdoktori oklevelet vehettek át a két egyetem közötti hosszútávú szakmai együttműködésért és a szakmai kapcsolatok erősítése érdekében végzett munkájukért.

Szűcs Pétert, a Műszaki Földtudományi Kar korábbi dékánját, – ahogy egy kassai kollégája méltatta – geológust, geofizikust, hidrogeológust és barátot a két egyetem együttműködését elősegítő tevékenységéért javasolták a díszdoktori címre.

Jármai Károlynak 1981 óta van kapcsolata a kassai intézmény Építőmérnöki Karának Acélszerkezeti Tanszékével. Számos közös kutatást végeztek, cikkeket publikáltak. Részt vettek egymás konferenciáin, a tudományos bizottságokban segítve a szakmai munkát. Közös európai projektben vettek részt például acélszerkezetek tűzvédelme tárgyában. Rektorhelyettesként Jármai Károly 2013-2017 között fokozott figyelmet fordított a két egyetem kapcsolatának erősítésére egyetemi és kari szinten egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában