Egészségügyi szűrés

2021.10.13. 18:30

Minden korosztály részt vett a szűrésen

Tizenöt település 150 lakosának biztosított ingyenes szűrővizsgálatokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Forrás: MRSZ

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2021. október 6–8. között ingyenes szűrővizsgálatokat biztosított tizenöt település felnőtt lakosai számára. A „Végtelen lehetőség – Komplex fejlesztés a Cigándi járásban” pályázat keretén belül a háziorvosok ajánlása alapján összesen 150 szűrést végezték el az MRSZ bodroghalmi irodájában prevenciós céllal.

Többféle vizsgálat

Koleszterinszint mérése, EKG-vizsgálat, kardiovaszkuláris vizsgálat, vércukorszintmérés és Covid–19-antigén-gyorsteszt elvégzése is szerepelt a biztosított vizsgálatok között, melyeken kismamák, dolgozó felnőttek és nyugdíjasok egyaránt részt vettek, hogy feltérképezzék egészségi állapotukat.

A 150 pácienst 15 településről – Bodroghalom, Karcsa, Karos, Pácin, Tiszakarád, Tiszacsermely, Cigánd, Semjén, Ricse, Zemplénagárd, Révleányvár, Dámóc, Kisrozvágy, Nagyrozvágy és Lácacséke – a szeretetszolgálat, valamint több helyi önkormányzat munkatársai szállították a vizsgálat helyszínére. A vizsgálatokat dr. Kemecsei Miklós háziorvos végezte.

„A háziorvosi szolgáltatás ugyan minden településen jelen van, de folyamatos időhiányban kell az orvosoknak ellátni munkájukat, így az általános szűrővizsgálatok elvégzésére nincs elegendő kapacitás a térségben” – foglalta össze a kezdeményezés lényegét Szerepi Anna, az MRSZ Végtelen lehetőség programjának szakmai vezetője.

(A borítóképen: Számos vizsgálatra lehetőségük nyílt a résztvevőknek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában