Beruházások

2021.10.30. 18:00

Megújult úton Arnóton

A település egyik legforgalmasabb utcája kapott új burkolatot.

Fotó: Ádám János

A településen az elmúlt években többek között megújultak az oktatási intézmények, emellett pedig járda- és útfelújítási program is kezdődött.

A magyar kormány összesen 47 millió forinttal támogatta az út felújítását – Csöbör Katalin

A most átadott Alkotmány utca egyike azoknak a szakaszoknak, amelyeken nagyon nagy az átmenő forgalom, ugyanis ezen keresztül megközelíthető a 3-as számú főút, többek között ez is indokolta a felújítást.

Számos beruházás

„Azt is mondhatnám, hogy új hónap, újabb arnóti beruházás, hiszen lassan már-már hagyománnyá válik, hogy minden hónapban felavatunk, átadunk itt valamit” – kezdte beszédét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, utalva arra, hogy számos beruházás és felújítás valósult meg az elmúlt időszakban a községben.

– A magyar kormány összesen 47 millió forinttal támogatta az út felújítását, három szakaszban, különböző forrásokból. Két felújítási szakaszt a Belügyminisztérium, egyet pedig a Magyar Falu Program keretében sikerült megvalósítani – emelte ki Csöbör Katalin.

A politikus szólt a település fejlődéséről is: – Megújultak az elmúlt években a közintézmények, kamerarendszereket építettünk ki a településen, és korszerűsítettük a közvilágítást. Ha csak a közelmúltra tekintünk vissza, olyan közintézményeket is sikerült felújítanunk az elmúlt években, amelyek felújítására évtizedek óta vártak a helyiek.

Korábban megújult az óvoda és az iskola, bölcsőde is épült, emellett pedig 3 millió forint értékű orvosi műszert kapott az arnóti rendelő. Sikeresen pályáztak a Magyar Falu Programban és a Belügyminisztériumnál, így nemrégiben megújulhattak a járdák is.

– A magyar falvak talán soha nem fejlődtek annyit, mint az elmúlt 10 esztendőben – hangsúlyozta Üveges István, Arnót polgármestere. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy hét önkormányzati épületünkből hat – a 2010-ben kezdődő választási ciklusban – teljesen meg tudott újulni – összegezte a község polgármestere.

Jövőre ugyancsak lesz útfelújítás Arnóton, hiszen belügyminisztériumi forrásból a Pázsit utca kap majd új burkolatot.

(A borítóképen: Üveges István, Csöbör Katalin, Cserpák Gábor építőmérnök és Wille-Baumkauff Stefan kivitelező)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában