Tájékoztatás

2021.10.31. 09:00

Látogatási tilalom hétfőtől a megyei kórházban és a tagintézményekben

A COVID-19 fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt 2021. november 01-től látogatási tilalmat rendelnek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi tagintézményében – olvasható az intézmény honlapján.

Forrás: ÉM-Archívum

A visszavonásig érvényes látogatási tilalom a telephelyek összes gyógyító, fekvőbeteg-ellátó osztályát érinti – írják a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház weboldalán.

A látogatási tilalom nem vonatkozik a járóbeteg-szakellátásra és a védőoltások felvételére.

„Az időponttal rendelkező betegeink – a higiénés szabályok fokozott betartásával – megjelenhetnek a szakrendeléseken. Kérjük, hozzátartozó csak indokolt esetben kísérje el a beteget a vizsgálatokra, és lehetőség szerint maximum 20 perccel a megadott időpontjuk előtt érkezzenek a várótermekbe, illetve a betegfelvételi/információs pultokhoz. Felhívjuk figyelmüket, hogy valamennyi tagkórházunk területén a maszk viselése kötelező!”

Továbbra is biztosított a kapcsolattartás joga, védőfelszerelés alkalmazása és a látogatónak a járvány- vagy veszélyhelyzeti szabályok ismerete mellett, az alábbi esetekben:

  • súlyos állapotú, végstádiumú betegek mellett tartózkodhat az általuk előzetesen megjelölt személy, ennek hiányában közeli hozzátartozójuk által megjelölt személy,
  • kiskorú beteg mellett egyik szülője, törvényes képviselője, illetve az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy tartózkodhat,
  • a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy (pl. az apa) a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki – újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el;
  • értelmi fogyatékossággal élő beteg esetén szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodhat.
  • Egyedi méltányosság keretében – kockázatbecslést követően – az egészségügyi szolgáltató a kapcsolattartás lehetőségének biztosítását mérlegelheti, indokolt esetben a kapcsolattartást további esetekben is biztosíthatja.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában