tömegközlekedés

2021.10.08. 19:00

Kipróbálhatják a leendő utasok az új kocsikat

Szombaton megismerhetik az érdeklődők Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron azokat a vasúti kocsikat, amelyek az IC vonatokon közlekednek majd.

Bacsó István

Forrás: MÁV

Az IC+ vasúti kocsikkal egy új korszakot nyit a MÁV a magyar vasúti közlekedés színvonalában, jelentette be nemrégiben a Magyar Államvasutak Zrt. A versenyképes vasúti közlekedéshez elengedhetetlen ugyanis a modernizált és 21. századi igényeket kielégítő „gördülőállomány”. A vasúttársaság kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely elmondása szerint a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a belföldi és nemzetközi távolsági forgalomban. Az új generációs intercitykocsikból már 35 másodosztályú többcélú teres kocsi elkészült, és folyamatban van további harmincöt első és prémiumosztályú, bisztrószakaszos jármű gyártása is Szolnokon.

A vasúttársaság roadshow keretében mutatja be az utazóközönségnek a teljes IC+ családot, Miskolcon október 9-én 14 és 16 óra között. A többféle kialakítású másodosztályú járművek mellett most először tekinthetik meg és próbálhatják ki az érdeklődők az első és a prémiumosztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémiumfülkékkel is berendezett IC+ kocsit is.

Először a Dália és Vércse kör-IC-járatokon próbálhatják majd ki az utasok az új IC+ kocsikat október 11–25. között.

(A borítóképen: Így néz majd ki az új IC+ kocsi belseje)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában