tömegközlekedés

2021.10.13. 11:30

Baleset után hatalmas káosz volt a miskolci közlekedésben

Döcögősre sikeredett a pótlóbuszok beállítása. Gyakorlatilag egy órára megbénult a villamosközlekedés Miskolcon.

Forrás: ÉM

Kedden délelőtt 11 óra után nem sokkal baleset történt az egyik villamoson Miskolcon. Információink szerint vészfékezés miatt egy utas elesett és megütötte magát, ami miatt mentőt kellett hozzá hívni.

Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

A baleset miatt megállt egy időre a villamosközlekedés, ami hatalmas káoszt okozott, noha ennek nem feltétlenül kellett volna megtörténnie. A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. – nem az első alkalommal – nem volt a helyzet magaslatán. A leállt villamosközlekedés buszokkal történő pótlása nagyon „döcögősre” sikerült, ráadásul a pótlójárművekre várakozó utasok megfelelő és elvárható tájékoztatásáról sem gondoskodtak.

Ennek eredményeként voltak, akiknek 30 percet kellett várakozniuk például a Villanyrendőrnél. Az érkező jármű időpontját mutató kijelző nem működött, így onnan sem kaphattak információt. Tömeg és szervezetlenség volt jellemző: sokan a villamospótló buszokra sem fértek fel, amikor az végre megérkezett. Az utasok közül sokan nemtetszésüknek adtak hangot.

Teljes volt a káosz

De nemcsak a Villanyrendőrnél volt probléma, hanem az egész vonalon, ugyanis semmilyen információt nem kaptak az utasok csaknem háromnegyed órán át. Sokan kérdezték például a Malomszögnél, hogy hol vannak a rendészek, a forgalomirányítók, hiszen teljes káosz alakult ki ezen a ponton is. Hosszú időre megbénult a villamosközlekedés a megyeszékhelyen.

(A borítóképen: Az utasok semmilyen tájékoztatást nem kaptak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában