összefogás

2021.10.29. 14:00

Fantasztikus összefogás Liliért: 186 kilogramm kupakot gyűjtöttek össze

Az abaújszántói diákok lelkesen gyűjtötték a kupakokat, hogy a beteg kislány meggyógyulhasson.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Igazi együttérzésről és fantasztikus összefogásról tettek tanúbizonyságot az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola tanulói, akik nem kevesebb mint 186 kilogramm műanyag kupakot gyűjtöttek össze.

Mindezt azért, hogy egy négyéves, beteg kislánynak segítsenek. A kislányt Lilinek hívják, az édesapja abaújszántói származású, az édesanyja ricsei. Az iskolás gyerekek jutalma nemcsak az a szívet melengető érzés volt, hogy hozzájárulhattak Lili gyógykezeléseihez, hanem a legtöbbet gyűjtő osztályok tortát is kaptak. A szintén abaújszántói Pintér Anna ugyanis, aki nem cukrász, de legfőbb hobbija a sütés, több alkalommal ajánlott fel tortát jótékony célokra. Ezúttal is úgy érezte, a leglelkesebb osztályok megérdemlik.

Műtétek sora

Lilike édesanyjától, Bagi-Fodor Patríciától megtudtuk, második kislánya a 33. héten 1350 grammal, sürgősségi császármetszéssel született. A kislány élete műtétek sorozatával kezdődött. Gyomorszondát is kapott, mert folyamatosan félrenyelt. Tíz hónapos volt, amikor hazaengedték a kórházból. A szonda máig megvan, mert a folyadékot még mindig félrenyeli. Bár négyéves, de még nem beszél, viszont mindent megért. Járni sem tud, mivel hypoton (laza izomzatú) a teste. Lilinek folyamatos fejlesztésekre van szüksége.

– Solymárra járunk a Borsóház intenzív terápiás központba. Négy hónapja kezdődtek a foglalkozások, már látni az eredményeket. Lili itt minden segítséget megkap, mozgás- és konduktív fejlesztést. Gyógypedagógus is foglalkozik vele. Szeretnénk logopédushoz is járni, hogy a beszédfejlődésben is legyen előrelépés. Havonta egy-egy hétre utazunk Solymárra, az egy hét körülbelül 120-140 ezer forintba kerül. Az első évet a CsodaCsoport Alapítvány állja. Azután minden költséget nekünk kell fizetnünk. Nagy segítség számunkra minden adomány, és nagyon köszönjük mindenkinek, aki támogatja kislányunk gyógykezelését – fogalmazott az édesanya.

Abaújszántón továbbra is folyik a kupakgyűjtés. Más módon is lehet a családot támogatni, a részleteket a „Kicsi Lili nagy harca” közösségi oldalon lehet megtalálni.

(A borítóképen: Lili – sokan támogatják a gyógyulását)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában