Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.10.30. 07:30

„Ettől az összekacsintástól lehet élni”

Eladja-e a lelkét az ördögnek, aki azt szeretné, hogy sokan nézzék meg a filmjét? Rudolf Péter az Üvegtigrisről.

Makó 2021.08.17. Rudolf Péter színész, rendező fotó: Kuklis István (KI) Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: Kuklis István

Új magyar filmmel foglalkozott az Észak-Magyarország 2001. október 30-i száma. Az Üvegtigris Miskolcon azért is fontos téma lehetett, mert az eredeti történet forgatókönyvét itteni újságíró, Búss Gábor Olivér jegyezte.

A boldogság titka

A lap összeállításában megszólalt Rudolf Péter, a rendező.

„Úgy vettem észre, máig snassz nagyközönségben gondolkodni. Ha azt mondod, szeretnéd, hogy a filmed sokan megnézzék, ahhoz azt a gondolatot kapcsolják, kommersz vagy, felületes, és eladod a lelkedet az ördögnek. Az alapvetés az, hogy filmet készítek, egy történetet mesélek el ilyen és ilyen stílusban. [...] A film története végső soron drámai, hiszen bármennyire is komikusan elrajzoltak a jellemek, egyetlen olyan szereplő nem akad, amelyiknek sikerülne félresiklott egzisztenciáját egyenesbe hozni. Az a tény, hogy a zárójelenetben tudunk röhögni azon, amik vagyunk, maga a győzelem. Ha nincs kivel összekacsintanod az életben, bármilyen helyzetben lehetsz, az rémisztő. Ettől az összekacsintástól lehet élni, még akkor is, ha nem azoknak az oldalán állsz, akik megnyerik a díjakat, akik sikereket érnek el, noha látszólag ők a működőképesebb emberek. Meglehet, veszélyes lehet egy ilyen mondat, de kimondom: nem biztos, hogy a működőképesség egyenlő a boldogsággal” – fogalmazott Rudolf Péter.

(A borítóképen: Rudolf Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában