tömegközlekedés

2021.10.02. 11:30

Elképesztőnek minősítették a miskolci tömegközlekedést

„Hová tűnt a miskolci tömegközlekedés rendbetételére szánt 700 millió forint?” – tette fel a kérdést a Fidesz–KDNP.

Fotó: Ádám János

„Hétről hétre történik valami egészen elképesztő a miskolci tömegközlekedésben. Hektikusan közlekednek a buszok, másfél órás utazási idővel kell számolni Miskolc egyes városrészei között, tömeg van, ezenfelül jutalmazzák a bliccelőket, és több mint félszázszor módosították a menetrendet két év alatt” – foglalta össze a miskolci közösségi közlekedéssel kapcsolatos tapasztalatokat Hollósy András, a Fidesz–KDNP városi szóvivője.

Így folytatta: „Sok esetben a dolgozók már taxival vagy kerékpárral mennek munkába inkább, mert annyira kaotikus a városi tömegközlekedés. Két alkalommal is leteszteltük, hogy Miskolc külső városrészeiből – Komlóstetőről vagy Diósgyőrből – hogyan érhető el a barlangfürdő vagy éppen a Pesti út bevásárlóközpontjai. A helyzet siralmas. Mindkét esetben busszal vagy villamossal ugyanannyi időbe telt az eljutás, mint gyalog.”

„Sikerült a baloldali városvezetésnek teljesen szétverni a miskolci tömegközlekedést! Közben pedig hazudnak, amikor azt mondják, a kormány nem segít – fogalmazott a politikus. – A kormány jelentős támogatásban részesítette Miskolcot. A városi közgyűlés információiból is kiolvasható, hogy 700 millió forint áll rendelkezésre a tömegközlekedés rendberakására. Mindezek ellenére hónapok óta semmi nem történt. De hol a pénz? Miért nem váltják le a politikai tanácsadókat az MVK éléről? Mi lett a sorsa a közlekedés nehézségeire adott 700 millió forintnak?”

Fantom-válságmenedzser

„A miskolci baloldal és Veres Pál polgármester válságmenedzsert ígért még 2019 őszén, aki végül is sosem érkezett meg. Most meg azt állítják, hogy zajlik az átvilágítás a közlekedési vállalatnál. Két éve vezetik ezt a várost. Mit akarnak még átvilágítani? – tette fel a kérdést. – Átvilágítás nélkül is tudjuk: minden miskolci normális menetrendet szeretne. Úgy szeretnének közlekedni az emberek, mint 2019 ősze előtt, mielőtt Gyurcsány Ferenc és barátai átvették ennek a városnak az irányítását. Ezért mondjuk el újra és újra: stop, Gyurcsány, stop, Karácsony, stop, káoszos tömegközlekedés!”

Bajusz Gábor fideszes önkormányzati képviselő hozzátette: „Már a Velünk a Város frakció tagjai szerint sem pénzkérdés, hanem megfelelő szervezés kérdése a tömegközlekedés.”

(A borítóképen: Hollósy András és Bajusz Gábor az egyik legforgalmasabb buszmegállóban beszélt a tömegközlekedés anomáliáiról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában