Az Év Kilátója

2021.10.24. 12:30

Dobogós helyen a kisgyőri kilátó

Még lehet szavazni a kisgyőri Szent Korona-kilátóra október 25-ig.

Nagy-Hankó Krisztina

20210828 Kisgyőr fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország A Szent Korona kilátó és professor emeritus Fekete György emlékoszlopának átadó ünnepsége Kisgyőrben.

Fotó: Vajda János

Az Aktív Magyarország második alkalommal hirdette meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot, melyekre a nagyközönség nevezhette kedvenc aktív turisztikai célpontjait. A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait. A több tucat beérkezett nevezésből egy szűkített kör alakult ki, melyek közül a nagyközönség választja ki szavazással, hogy melyik legyen az ország kedvence – olvasható az aktivmagyarorszag.hu weboldalán. A beküldött pályázatok közül a zsűri szakmai szempontok alapján választotta ki a 10-10 legjobbat. Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, melyek izgalmas turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak a helyszínek környékén – írják.

Több ezren szavaztak eddig

Egy látogató nevezhette be a kilátót a pályázatra, nem az önkormányzat, de nagyon örül neki, és annak is, hogy egyelőre dobogós helyen áll a szavazásban – mondta Kékedi László, Kisgyőr polgármestere. A kilátó népszerűsége a turisták körében vitathatatlan, mindig állnak autók a parkolójában. Azonban a község lakóinak nyugalmát ez nem zavarja, sőt inkább büszkék a kilátóra – tette hozzá a polgármester. A faépítmény különlegessége a tetején lévő Szent korona és a kézzel készült faragványok mellett a kiállítás, amely a belső terekben található. Nem is beszélve a csodás látványról, amely a tetejéről tárul a látogatók szeme elé. A szavazás október 25-én, hétfőn zárul le. Szavazni az „Aktív Magyarország” facebook oldalán lehet.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kiralyok-kiserik-az-impozans-kisgyori-kilatohoz-a-latogatokat-5522821/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában