felújítás

2021.10.30. 15:00

Belterületi utakat aszfaltoznak Ózdon

135 millió forintból újulnak meg a városi útszakaszok.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A teljes várost érintő aszfaltozási munka kezdődött el Ózdon. Ezekben a hetekben több, önkormányzati fenntartású szakasz újult, illetve újul meg. Előzetesen a területi képviselők nyújtották be az igényeket, amelyeknél prioritást élveztek a legrosszabb állapotban lévő szakaszok. Ezután a testület el is fogadta a kivitelezésre vonatkozó terveket, ennek értelmében az önkormányzat erre a célra összesen 130 millió forintot fordít a 2021-es esztendőben.

Janiczak Dávid polgármester a munkával kapcsolatban kiemelte: nagyon bízik benne, hogy ezt a munkát a következő években is tudják majd folytatni. Ennek eredményeképp lassan, de biztosan haladnak majd afelé, hogy a településen ne maradjon járhatatlan út. A polgármester azt is kiemelte, hogy több évtized mulasztását kell bepótolniuk az előttünk álló időszakban. A felújítás költségeihez nagymértékben hozzájárul az Alteo Nyrt.-vel kötött támogatási szerződés, melynek értelmében évente több mint 60 millió forintot nyújt a cég a kivitelezési feladatokra.

A helyszínek

Az előkészületek után először a Szabolcs közben, valamint a Hajnóczy és az Építők útján indult el a kivitelezés. Ezután a Zsélyi Aladár út, a Bláthy Ottó út, a Március 15. útra merőleges szakasza, a Piac út óriás körforgalom utáni szakasza, a Bulcsú úti és Szabolcs közi idősotthonok bevezető szakaszai, a Szent István út Y elágazástól a Vadvirág Kisvendéglőig, a Liget út, a Krúdy Gyula út, a Muskátli út, a Szövetkezeti út, az Áchim út felső szakasza, az Örs vezér út, a Botond vezér út, a Vajda János út 4–6., az Egyházvölgy bal oldali ága, a Táncsics telep, az Újtelepi út és első ütemben a Gubonna út következik a sorban.

(A borítóképen: Már zajlik Ózdon a belterületi aszfaltozás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában