beruházás

2021.10.08. 13:00

Átadták a több mint 20 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat (videóval)

Átadták a több mint 20 kilométer hosszú, Mezőkövesd–Bogács–Cserépfalu–Bükkzsérc közötti kerékpáros útvonalat.

Balogh Csilla

Fotó: Bujdos Tibor

A szerdán átadott kerékpárutat történelmi jelentőségű beruházásnak nevezete Tállai András miniszterhelyettes, a térség ország­gyűlési képviselője a szerdai ünnepélyes átadón, hiszen mint mondta: Dél-Borsodban ilyen hosszú, a településeket összekötő kerékpárút eddig még nem épült. Tállai András arról is beszélt, hogy hamarosan az Eger–Miskolc közötti szakasz kiépítése is megkezdődik. Kiemelte: jó érzés látni, hogy a térség napról napra szépül és fejlődik, hogy az emberek örülnek ennek a különleges és egyedi beruházásnak.

Közlekedésfejlesztés

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere a projekt megvalósulásáról beszélt. Elmondta: Mezőkövesd önkormányzata mint konzorciumvezető Bogács, Cserépfalu és Bükkzsérc önkormányzatával közösen valósította meg a térségi jelentőségű fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatása révén. Hozzátette: Mezőkövesd a közösségi közlekedés fejlesztésére több mint 2 milliárd forintos támogatást nyert el. A Mezőkövesd, Bogács, Cserépfalu és Bükk­zsérc településeket összekötő, 20 627 méter hosszú kerékpáros útvonal kialakítása ennek a nagyszabású projektnek csak az egyik eleme volt. – A több mint 1 milliárd forint értékű beruházás lehetőségeket nyújt a térségnek és az embereknek egyaránt – hangsúlyozta.

A fejlesztés révén tovább bővültek a lehetőségek Mezőkövesden és a dél-borsodi térségben is, hiszen a településeket összekötő kerékpárút hozzájárul az egész környék turizmusának fellendítéséhez. – Az új biciklis útvonal gyönyörű tájakon vezet át, és megteremti a lehetőségét a biztonságos kerékpáros közlekedésnek a négy település között és azokon belül is, de megkönnyíti a két keréken közlekedők munkába járását is. A fejlesztés a környezetvédelemhez is hozzájárul, mert elősegíti, hogy az autó helyett egyre többen válasszák a kerékpárt – mondta a városvezető.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány elmúlt időszakban tett intézkedéseit emelte ki: átadóünnepségekből az utóbbi időben nincs hiány, s arra emlékeztetett, hogy a pandémia idején a kormány nem a megszorításokhoz nyúlt, hanem munkahelyeket teremtett, folytatta a beruházásokat és a fejlesztéseket, mely intézkedéseknek köszönhetően a rendszerváltás óta nem dolgoztak hazánkban annyian, mint amennyien most. A kormányszóvivő megerősítette a kormány szándékát a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről, a rekordmagas nyugdíjprémium kifizetéséről, s mint mondta: a gazdasági eredmények azt is lehetővé teszik, hogy a jövő évben a családi adó-visszatérítésre is sor kerüljön. A most átadott kerékpárúttal kapcsolatban a kormányszóvivő így fogalmazott: az utóbbi 10 évben 1700 kilométer kerékpárút épült az országban, 2021-ben pedig több mint 220 kilométernyit adtak át. A fejlesztéseknek azonban még nincs vége, mert ebben az évben további 50 kilométer hosszú bicikliút készül el.

(A borítóképen: A kerékpárút első használóit ünnepélyes keretek között fogadták)

Videó:

https://boon.hu/video/husz-kilometeres-kerekparutat-avattak/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában