Miskolc

2021.10.16. 09:00

A városvezetés csupán egy helyben topog

Kiárusítják Miskolc ingatlan vagyonát, jól fizető pozícióba helyezték barátaikat, fiatal szakembereknek pedig nyoma sincs – így értékelte az elmúlt két évet a Fidesz frakcióvezetője, Nagy Ákos.

20200922 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Sajtótájékoztató Miskolc közbiztonságával kapcsolatban. képen: dr. Nagy Ákos önkormányzati képviselő

„Az egy helyben toporgás és a fejlesztések elmaradásának két évét tudhatja maga mögött Miskolc. Ahogyan a 2019-es őszi önkormányzati választások után előre jeleztük, a szocialisták által irányított miskolci szivárványkoalíció olyan lesz, mint az öreg kutya: nem tanul majd új trükköket.

Első lépésként jól fizető pozíciókba helyezték magukat és barátaikat, majd elkezdték kiárusítani a város ingatlan vagyonát, és a hitelek felvétele sem sokat váratott magára. Választási ígéreteiket megszegve a fiatal, miskolci szakembereknek a fontos pozíciókban nyoma sincs, viszont Budapesttől a Dunántúlig megtalálták azokat a rokonokat és politikai támogatókat, akikkel a jól fizető állásokat betölthették, miközben a miskolci családok évek óta hiába várnak a megígért iskolakezdési támogatásra. Úgy tűnik, hogy Miskolc és a miskolciak érdeke csak a választásokig és csak ígéretek szintjén volt fontos a Velünk a Város frakciójának, amely azóta is csak egyetlen dologban mutat egységet: a kormányra és az előző városvezetésre mutogatásban. Elképzelések híján olyan projektek befejezését igyekeznek a sajátjukként feltüntetni, melyekhez semmi közük, azok fejlesztése még az előző városvezetés által benyújtott és megkezdett pályázatok alapján valósult meg.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a koronavírus-járvány milyen nehézségek elé állította Miskolcot, de nem feledhetjük azt sem, hogy ezek a problémák valamennyi magyar önkormányzatot sújtották, mint ahogy arról sem lehet elfeledkezni, hogy a pandémia alatt kiesett bevételeket a kormány igyekezett pótolni. Mindenki számára egyértelművé vált az, hogy a kihívásokkal az ötlettelen városvezetés nem tud megbirkózni, így a közelmúltban egy kormánydöntés újabb 31,5 milliárd forint összegű támogatást biztosított Miskolcnak, melynek észszerű, gyors és korrekt felhasználásában bízunk. Indításnak mindjárt rendbe tehetik a tömegközlekedést, növelhetik a járatszámot és újragondolhatják a csatlakozásokat, hogy a túltömött buszokon ne órákba teljen eljutni a város egyik végéből a másikba. Átgondolhatják a teljesen elhibázott rendészeti koncepciót, növelhetik a létszámot és visszaállíthatják a körzeti rendészek rendszerét, hogy a miskolciaknak ne kelljen órákig várakozniuk, hogy egy bejelentés után végre történjen valami. Költhetnek némi pénzt a városüzemeltetésre is, mert a miskolciak unják a közterületeket uraló derékig érő gazt és a szemétkupacok kerülgetését. Ezek olyan halasztást nem tűrő és megoldandó kérdések, melyek megoldásával a város vezetése a miskolciak felé két éve adós.”

(A borítóképen: Nagy Ákos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában