Szalagavató

2021.10.10. 13:00

A tervezett időpontokra készülnek az iskolák

Néhány iskolában hamarabb megtartják a szalagavatót, de vannak, ahol ragaszkodnak a megszokott időszakhoz.

Apagyi Beáta

20200111 Kőszeg fotó: Szendi Peti SZP Vas Népe Szalagavató a Jurisics Miklós gimnáziumban.

Forrás: Illusztráció

Fotó: MW

– A végzőseink szalagavatóját november 26-án tartjuk a Művészetek Házában. Egyelőre nem tervezzük, hogy hamarabbi időpontra módosítjuk a dátumot. A szalagavatót a hagyományos, megszokott formában szeretnénk lebonyolítani – közölte Tompa Médea, a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium szakképzési igazgatóhelyettese.

A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium november 19. napjára tervezi a szalagavatót, a megszokott módon, természetesen, amennyiben az akkor aktuális hivatalos direktíva azt megengedi. – Arra már számítunk, hogy védettségi igazolványra szükség lesz. Mint eddig is, mindenben meg fogunk felelni az országosan kötelező hivatalos járványügyi eljárásrendnek. – közölte Szelenge Judit, a gimnázium médiareferense.

Balla Árpád, a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium igazgatója elmondta: Szeretnének a diákok rendesen felkészülni az eseményre. Ráadásul jönnek az előrehozott érettségik is október közepétől november végéig. Körülbelül 50 diákunk, köztük sok végzős fog vizsgázni ebben az időszakban. A szalagavatót terveink szerint december 3-án tartjuk. A szalagok és a ruhák sem készültek még el.

–Reméljük, hogy a magas átoltottság, a szabályok szigorításának a hiánya lehetővé teszi, hogy meg tudjuk tartani a szalagavatót. Ha esetleg decemberre mégis le kell állni, viszonylag hosszú idő áll rendelkezésünkre az ünnepség megtartására, januártól egészen március 2-ig – hamvazószerdáig. -hangsúlyozta az igazgató.

(A borítóképen: Emlékezetes ünnepség a szalagavató)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában