Prevenció

2021.10.08. 15:30

A közösségnek ereje van a bűnmegelőzésben

Bűnmegelőzési elő­adások voltak a miskolci középiskolában.

Forrás: Olvasónktól

A Miskolc Város Közoktatásáért Közalapítvány fenntartásában működő Célpont Közösségi Tér rendhagyó, bűnmegelőzési osztályfőnöki órákat valósított meg egy pályázat keretében. Nemrégiben a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum adott otthont az óráknak, melyeket Ujlaki István, a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség ifjúsági és sportalelnöke, bűnmegelőzési szakreferens tartott meg.

Fókuszban a prevenció

Az előadáson többek között elhangzott, hogy a bűnmegelőzés komplex, átfogó és sokrétű. Mindenkinek tudnia kell, hogy cselekedeteiért vállalnia kell a felelősséget. A biztonság értéket őriz és értéket teremt. Fontos kiemelni az elkövetés mellett az áldozattá válás megelőzését is, hiszen nagyon sok praktikus és egyszerű lépéssel sok bajt megelőzhetünk.

Ehhez nyújtanak segítséget és látják el tanácsokkal, tapasztalatokkal a fiatalokat a bűnmegelőzési előadások, melyeken felhívják a figyelmet arra is, hogy életünk lehet felhőtlen, problémamentes és ezáltal boldog is, ha betartunk emberi normákat, tekintettel vagyunk másokra, gondolunk a hozzátartozóinkra, akik a településen élnek.

A prevenciós előadások kitértek a bűn, bűnösség, elkövetések, agresszió fogalmakra, a büntetések fokozataira, a szenvedélybetegségekre, ezen belül kiemelten a drog és internet veszélyeire, arra, hogy függőséggel elveszítjük emberi méltóságunkat. Szó esett vagyonvédelmi praktikákról, közlekedési bűncselekményekről is.

A rendezvény üzenete: a bűn elkerülésében a közösségnek ereje van.

(A borítóképen: Ujlaki István előadása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában