Miskolc

2021.10.16. 09:00

A kihívások ellenére sikerült helytállnunk

Jelentős előrelépéseket tett a várost vezető koalíció az elmúlt két évben – értékelte az eltelt időszakot az Északnak a Velünk a Város frakcióvezetője, Simon Gábor.

„Az ellenzéki összefogás sikerét hozó 2019-es önkormányzati választások óta eltelt második év kettős kihívás elé állította a Miskolcot irányító Velünk a Város frakciót. Egyszerre kellett megküzdeni a Fidesz-kormány 5 milliárd forintot meghaladó büntetősarcainak következményeivel, és a várost érintő fejlesztések előkészítésével, indításával. Mindkettőben sikerült helytállnunk, annak ellenére, hogy a kormány mindent megtett, hogy különböző elvonásokkal térdre kényszerítse demokratikus vezetésű városunkat. Miskolc jövőjét, az itt élők mindennapjait alapvetően fogja meghatározni az idén elfogadott Miskolc 2030 Terv, amit rendkívüli jelentőségűnek tartok. Ez a program leírja azt, mit tartunk szükségesnek elvégezni a következő tíz évben gazdaságfejlesztés, város- és közlekedésfejlesztés, oktatás- és kultúrafejlesztés, turizmusfejlesztés területén, kiemelten foglalkozva a szemléletformálással és az integrációval.

Nem csak terv ez, több eleme megvalósítási, előkészítési szakaszában tart. A miskolciak több évtizedes kívánsága volt, hogy rendeződjön az Avasi kilátó és környéke, az idelátogatók számára komfortos, környezetbarát, turisztikailag vonzó környezet jöjjön létre. Itt már a kivitelezési munkálatok is folyamatban vannak, hogy az Avas méltóképpen fogadhassa vendégeit. Tapolcán ugyanilyen átfogó fejlesztés kezdődik hamarosan: megújul a park, a csónakázótó és a sétányok. Heteken belül kijelöljük a kivitelezőt, szerződéskötést követően kezdetét veheti a teljes körű környezeti megújulás. Lillafüreden szintén elkészültek a turisztikai attrakciók körét színesítő, a szolgáltatások minőségét növelő tervek.

Jelentős előrelépésnek tartom az elavult lakásrendelet átalakítását a Fidesz-képviselők gáncsoskodásának dacára is. A 35 év alatti fiatalok lakáshoz jutását új pályázati formával segítjük, ahogy azokat a nyugdíjas bérlőket is, akik kisebb lakásba szeretnének költözni. Teljesítettük a Salkaházi-programmal kapcsolatban tett vállalásunkat, ennek köszönhetően két éven belül 20 százalékkal emeltük a juttatás összegét. 10 év után újra elindítottuk a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjat, több száz diáknak tudunk támogatást adni. A frakciónk képviselői is számos fejlesztést valósítottak meg, melyről a közgyűlésen tájékoztatták a városlakókat.

A miskolciakkal elért példátlan közös siker volt együtt megmenteni a ITC-székházat, megakadályozva, hogy a kormány a városlakók, a szakemberek véleményét semmibe véve lerombolja a városképet meghatározó épületet.”

(A borítóképen: Simon Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában