fejlesztések

2021.09.12. 09:00

Vannak még tervek Regécen

Egyértelműen a turisztikában van a legnagyobb potenciál.

Forrás: Olvasónk küldte

Regécen a pandémia lecsengése után amint lehetett, azonnal újraindult az idegenforgalmi élet, bár a kezdeti, védettségi igazoláshoz kötött vendégfogadás okozott némi gondot – idézte fel Bakos Ferenc polgármester. Regécen egyértelműen a turisztikában van a legnagyobb potenciál. E terület fejlesztéséért nagy erővel folyamatosan dolgozik is a település. Kiemelendő a regéci vár elmúlt év áprilisában megkezdett, idén július 31-én átadott fejlesztési üteme. Regéc az Interreg partnerségi program támogatásával újjáépítette a vár keleti palotaszárnyát.

Eredeti pompájában

Ennek köszönhetően a Reneszánsz Palota szinte eredeti pompájában várja a látogatókat. Szintén jelentős fejlesztés a történelmi kiállítóház és emlékpark létrehozása a településen. Több, a Magyar Falu Program kiírásaira benyújtott pályázatuk is kapott támogatást. Egy ilyen, az elmúlt évben benyújtott pályázatnak köszönhetően a tavasszal közterület karbantartásához szereztek be nagy értékű gépeket. Lassan a végére érnek a település, a vár és egyéb fejlesztési területek ivóvízhálózat-bővítési tervezési feladatainak. Előkészítés alatt van két további fejlesztés, melyekre a Magyar Falu Program által nyújtott támogatás felhasználásával készülnek. A vár esetében egy újabb fejlesztést készítenek elő, amit már a település megterveztetett, és beszerezte a szükséges hatósági engedélyeket. Ezúttal a nyugati palota területén szeretnének előrelépni.

A Magyar Falu Programban sikerült elnyerniük két fontos területet érintő támogatást. Az egyik segítségével, mintegy 39 millió forint forrással felújítják a várhoz vezető út alsó 800 méteres szakaszát.

A másik támogatás felhasználásával a községháza épülete újulhat meg 29 millió forint ráfordítással. Belterületi útjaik felújítására is nyújtottak be pályázatot a Belügyminisztériumhoz, illetve belterületi csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére is rendelkeznek benyújtott pályázattal.

A kistelepülési önkormányzati rendezvények támogatására frissen megjelent kiírásra Regéc is benyújtja pályázatát. Korábban a Várkapu Birtokközpont létrehozására vonatkozó támogatási kérelmet is benyújtották – tájékoztatott a polgármester.

(A borítóképen: A várban már több fejlesztés megvalósult)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában