kisvonat

2021.09.14. 07:00

Újra a végállomástól indul

Hamarosan a Dorottya utcai végállomásról indulnak ismét a szerelvények Lillafüredre.

Méhes László

20210613 Lillafüred fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Zsongó Lillafüred program.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Rövidesen elkészül a lillafüredi kisvasút Miskolc-Dorottya utcai állomása és a Diósgyőr-Majláth forgalmi telep közötti, mintegy 2,4 kilométeres városi szakaszának a felújítása. A korszerűsített sínpálya forgalomba helyezése a héten várható, azt követően már ezen közlekednek a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei.

Hidak, peronok, kerítés

A most elkészült vonalszakasz korszerűsítési munkálatai során elbontották a régi sínpályát, majd az ágyazat cseréje után teljesen új vágányokat építettek. Megújult a pálya menti vízelvezetés, és a keresztező utcák, telekbejárók átjáróit is helyreállították. A kisvasút rekonstrukciója a Közép-Garadnai rakodó és Lillafüred közötti mintegy 4,4 kilométeres szakasz korszerűsítésével folytatódik. A pályaszerkezet mellett felújítanak két hidat, valamint az utasfogadó peronok mellett a Pisztrángtelep kerítését is – tájékoztatott az erdőgazdaság. A munkavégzés ideje alatt a Miskolc-Dorottya utca és Lillafüred-állomások között rendkívüli menetrend lesz érvényben.

(A borítóképen: Jó lesz, ha újra a Dorottya utcától járhat a kisvonat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában