Fejlesztés

2021.09.18. 14:00

Újabb épületet adtak át Göncön

Kiemeli Göncöt a térségben, hiszen nemcsak történelmi múltja van, hanem komoly jelene és jövője is.

Pap Gyula

Fotó: Ádám János

A főépület után felújították a Gönci Közös Önkormányzati Hivatal hátsó épületrészét is. A korszerűsített épületrész helyiségeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Gönci Közös Önkormányzati Hivatal közösen használja majd a jövőben.

Az átadáson részt vett többek között dr. Dukai Miklós helyettes államtitkár, dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő, dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott és Vinter István, Gönc polgármestere.

Modern környezetben

A polgármester köszöntőjében elmondta, a főépület felújítása után mintegy második ütemként megújult és energetikai korszerűsítésen is átesett az épületegyüttes hátsó, udvari része. – A fejlesztéssel a hivatali dolgozók munkakörülményei, a lakosság számára a közügyek intézésére szolgáló környezet szebb és modernebb lett, amiért köszönetet mondok mindenkinek aki hozzájárult a megvalósításhoz – hangsúlyozta a polgármester.

Dr. Dukai Miklós kiemelte örömmel tölti el, hogy a közösségi összefogás és a település vezetőinek a munkája meghozta az eredményét. Minden értéke ellenére sajnos Gönc jelentősége fokozatosan csökkent Trianon után, a szocializmus idején sem fejlesztették múltjához méltó módon – fejtette ki a helyettes államtitkár. Az elmúlt évek azonban pozitív változásokat hoztak, Gönc járási székhely lett. Számos területen zajlottak örömteli fejlesztések, amelyekből a gönci polgárok mindig kivették a részüket. Most is egy ilyen közösségi összefogás eredményeképpen létrejött épületrészt tudnak átadni – emelte ki.

Dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő elmondta: az elmúlt három-négy évben sok olyan fejlesztés történt, amely kiemeli Göncöt a térségben, hiszen nemcsak történelmi múltja van, hanem komoly jelene és jövője is. Bár mindenkinek a gönci hordó és a gönci barack jut eszébe, de talán kevésbé ismert hogy kiemelkedő szerepet játszott egykor a szőlő- és borkultúrában, amíg nem jött a filoxéra. Akkor is a megújulásnak volt köszönhető, hogy jött egy új kultúra, a barack, amely ellátta a környéket áruval. A mostani beruházás is egy példamutató összefogás eredményeképpen jöhetett létre, amelyben a jelenlévőknek is fontos szerepe volt – mutatott rá a képviselő.

Dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott elmondta: Gönc természeti, történelmi értékeivel a megye egyik gyöngyszeme. Az itt élő embereken múlik, hogy mit őriznek meg, és mivel gazdagítják a település értékeit. A magyar kormány stratégiai intézkedéseket hozott az ilyen kisvárosok fejlesztése érdekében, melyek célja, hogy a vidék bekerüljön a gazdaság vérkeringésébe, és a különböző generációk lehetőséget lássanak a kis településekben is, ehhez kellenek a korszerű szolgáltatások – jelezte a kormánymegbízott.

(A borítóképen: Vinter István, dr. Alakszai Zoltán, dr. Dukai Miklós és dr. Hörcsik Richárd az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában