Adomány

2021.09.18. 18:00

Új úton közlekedhetnek az új bicajokkal

A felsőzsolcai óvodásokat a helyes közlekedés szabályaira tanítják majd a futóbiciklik használata közben.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Kozma István

A kerékpár­út-hálózat fejlesztése hamarosan a végéhez érkezik. Már óvodás korban nagyon fontos, hogy a gyermekek tisztában legyenek a legfontosabb közlekedési szabályokkal. A kerékpárút-hálózat megvalósítására elnyert pályázat keretein belül adódott arra lehetőség, hogy a Felsőzsolcán működő két óvoda 20-20 darab kerékpárt, sisakot és könyökvédőt kapjon ajándékba.

Az adományok átadását szeptember 17-én, pénteken tartották, az eseményt a kis ovisok pedig már nagy izgalommal várták.

Idejében el kell kezdeni

„Mire iskolába mentek, addigra megtanultok biciklizni, és biztonságosan tudtok majd közlekedni kerékpárral is” – mondta Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője az óvodásokhoz szólva. Hozzátette: régen ő is biciklivel járt iskolába, de ma már annyi autó van, hogy kerékpárutakat kell építeni ahhoz, hogy két keréken is bárhová el tudjanak jutni az emberek.

A projekt nemcsak arra ad lehetőséget, hogy a kerékpár­út megépüljön, de az ahhoz szükséges felszereléseket is biztosította. Így tudták megvásárolni a futóbicikliket – mondta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere. Majd arra buzdította az óvodásokat, hogy használják bátran, gyakoroljanak minél többet az új biciklikkel. Az örömteli pillanatot a kicsik számára tovább fokozták azzal, hogy meghívták a gyerekek egyik kedvencét, a Csiribiri együttest. A koncerten a kerékpárral, közlekedéssel és utazással kapcsolatos dalok is elhangoztak.

(A borítóképen: Csöbör Katalin az óvodások között)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában