logó

2021.09.12. 07:00

Új arculatot terveznek a megyének

Bemutatták Borsod-Abaúj-Zemplén logóját, amelynek tagolása a négy egykori, történelmi vármegyét szimbolizálja.

Forrás: ÉM

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Megyenapja szakmai konferenciának is otthont adott, amelynek témája a megyei identitás erősítése volt. Többek között bemutatták a megye új arculatát és a megyei értéktárfilmet is

Átfogó és modern imázs

– Idén januárban a megyei önkormányzat támogatási szerződést írt alá az „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projekt kapcsán, amelyben velünk együtt 3 konzorciumi partner megvalósításában indul a program, a BORA 94 Kft., a Promise Egyesület közreműködésével – nyilatkozta az Északnak Bánné dr. Gál Boglárka. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy céljuk az átfogó és modern imázs kialakítása. A megyei identitás kialakulásáról szólva hozzátette, szeretnék erősíteni a megyében való gondolkodást, ugyanakkor pedig még több látogatót szeretnének a térségbe csábítani, hogy Borsod-Abaúj Zemplén még vonzóbb turisztikai célpont legyen.

– A program legfontosabb célja, hogy a megye értékeit közvetítse, a kialakított új, egységes filozófia és imázs kommunikációjának segítségével. Ennek érdekében kidolgoztuk a megye identitás-, imázs- és marketingstratégiáját, amelynek célja a helyi értékek egységes rendszerbe foglalása. Ennek az elemei többek között az arculattervezés, a logó- és szlogenkészítés, a megyei honlap fejlesztése, illetve egy imázsfilm elkészítése. A logó kifejezetten a megye címerét vette alapul. Ennek bemutatására elkészült egy kisfilm is, amelyet levetítettünk a szakmai napon – foglalta össze Bánné dr. Gál Boglárka.

Készül a térség imázsfilmje is, amely kisfilm formájában fogja bemutatni Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a maga csodáival és különlegességeivel.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye logója (képünkön) a térség négy egykori vármegyéjét szimbolizálja, Borsodot, Abaújt, Zemplént és Gömört.

(A borítóképen: Borsod-Abaúj-Zemplén logója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában